UFC 232: Cyborg vs Nunes, aneb souboj o královnu ženského MMA

UFC 232: Cyborg vs. Nunes o titul ženské pérové váhy

Pravděpodobně dvě historicky nejlepší bojovnice ženského MMA jako takového. Velkolepý střet brazilské Cyborg a lvice Nunes. Rovněž zápas, který kvůli aféře Jones zůstává pod radarem a ani zdaleka nedostává pozornost, kterou by si zasloužil.

Fenomenální Cris Cyborg čeká nejtěžší kariérní zápas, který potvrdí svou naprostou dominanci, a s největší pravděpodobností také ukončí pouť napříč UFC, kde zkrátka nemá soupeřku. V průběhu své kariéry byla, díky své fyzické vybavenosti, Cris Cyborg nazývaná těmi nejošklivějšími jmény, jedno jí ale musí uznat všichni, je naprosto výjimečnou bojovnicí, která dosud v kleci nenašla ani tu nejmenší konkurenci. Převálcovala vše, co ji promotéři po celém světě předhodili.

O současné šampionce bantamové váhy Amande Nunes by se dalo říct to samé. V UFC z 10 zápasů vyhrála 9 a fenomenální jízdou si došla až k titulu. U příležitosti první obhajoby si smlsla nad hvězdou Rondou Rousey a ukázala své kvality celému světu. Po technickém vítězství nad Shevchenko a Pennington už na ni v bantamu nikdo nezbyl. Že se odhodlala jít o váhu výš a čelit „ženské noční můře“ si zaslouží velký respekt.

Jak to může vypadat v zápase? U Cyborg není o čem, ta si pojede svoje. Tlak od samotného začátku dokonce s cílem nelítostně ukončit soupeřku. U Nunes to bude hlavně o obraně a zároveň aktivitě. Jakmile trochu vynechá, na návrat už může být pozdě. Šance ukončit Cyborg před limitem je malá, zároveň jako vydržet její útoky po celých pětadvacet minut. K vítězství je třeba najít mezery a tvrdě udeřit v prvních dvou kolech. Jak to bude s Nunes a jejím kardiem v pérové divizi, je také otázka.

Hlavní karta UFC 232 s hlavním zápasem Jones vs. Gustafsson vypukne dnes v noci od 4:00, živě na Nova Sport 2.

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here