UFC Fight Night 104 výsledky, bonusy a poohlédnutí

Tak jak avizoval Ondřej, skvělá karta s atraktivními zápasy. Určitě stálo za to, si přivstat a vidět. Kdo neviděl, může si aspoň přečíst výsledky a lehký náhled, jak to vypadalo v každém zápase.

 

Jessica Andrade porazila Angelu Hill na decision

Ze začátku se Hill dařilo využívat svou výhodu v dosahu paží a otravovala Jessicu z dálky, jejími hlavními zbraněmi byly kopy. Jessica Andrade však se svou silou a účinnými kombinacemi, kterými způsobovala o hodně větší škodu, zápas na svou stranu zápas získala a vyhrála jasně na body. Každopádně se jednalo o hodně atraktivní zápas a oko každého diváka muselo být spokojeno. Na začátku třetího kola jsme dokonce mohli vidět klasickou férovou přestřelku. Jessica Andrade si touto výhrou řekla o titulový zápas s Polskou šampiónkou Joannou Jendrejczyk a podle mého ho i bez problému dostane.

 

Marcel Fortuna porazil Anthonyho Hamiltona KO

Stalo se to, co nikdo nečekal. Fortuna, který vzal zápas na 2 týdenní výzvu v prvním kole knockoutoval o téměř 20kg těžšího soupeře, což bylo opravdu překvapující, neboť právě Hamilton byl z těch dvou ten ranař a borec od kterého se nějaké to KO očekávalo. Fortunova síla je spíše v jiu-jitsu. Každopádně tímto všem dokázal, že tomu tak úplně není. Po zápase avizoval, že tohle byla jen výjimka a dále chce zápasit v lehko těžké váze.

 

Volkan Oezdemir porazil OSP na decision

Pro mnohé (včetně mě) překvapení večera, tzv. zabiják tiketů. Všemi favorizovaný OSP měl být ve svém návratu do oktagonu jasným favoritem nad v UFC debutujícím Oezdemirem. Oezdemir měl však skvělé první kolo, které jasně vyhrál. Od druhého kola tempo zápasu rapidně kleslo a hlavně OPS byl po náloži v prvním kole hodně vyčerpaný, což se odrazilo na jeho pohybu a hlavně signifikantnosti úderů. Oezdemir také nebyl od druhého kola nějak aktivní, ale rozhodčím to podle všeho stačilo, i když hlavně v posledním kole to vypadalo, že má z výměn více OSP.

 

James Vick porazil Abela Trujila na submission

V tomto zápase se ukázalo, že dosah paží a celková výška Vicka zahrály tu zásadní roli. Trujilo už od začátku zápasu těžko hledal cestu, jak se k soupeři dostat. Pár ran se mu podařilo trefit, avšak na K.O. to bohužel pro něj nestačilo. V druhém kole zapojil Vick svou ground game a měl i pár submission pokusů, Trujillovi se poprvé podařilo z nepříjemného choku dostat. Bylo to až ve třetím kole, kdy se Vickovi podařilo tefit koleno, které Trijilem pořádně otřáslo, následně ho dostal na zem a uškrtil pomocí tzv. D’Arce choke.

 

Felica Herrig porazila Alexu Grasso na decision

Alexe Grasso trvalo téměř 2 kola, než se dokázala do zápasu dostat. Na Herrig nejvíce zabíraly kopy, což bylo to, co jsem již avizoval v představení hlavní karty. Grasso začala pořádně kopat až ve třetím kole a to už bylo bohužel pozdě, kdyby takto nastoupila už od prvních sekund zápasu, celé by to určitě dopadlo jinak. Felica Herrig byla tou aktivnější. Od začátku se jí úspěšně dařilo držet si Grasso v dostatečné vzdálenosti a counterovat její jakékoliv pokusy. Bodově jí určitě pomohly i 2 takedowny.

 

Korean Zombie (Chan Sung Jung) poráží Bermudeze na KO

Velké překvapení, vzhledem k tomu, jak si Berzmudez od začátku zápasu vedl. Pěkně trefoval svoje rány a Zombie byl dost otřesený, avšak dostal své přezdívce a do zápasu se i po tvrdých ranách vrátil. Následně se mu podařilo načapat Bermudeze, jak se říká na hruškách a propasoval přesně mířený zvedák, který Bermudeze poslal okamžitě k zemi, následovaly 2 až 3 rány a Herb Dean byl nucen zápas ukončit. Tomu se říká návrat ve velkém stylu! My můžeme být jen rádi, je to další přírůstek do už tak docela atraktivní pérové divizi. Takový zápas s Choiem by byl určitě skvělý.

 

Ostatní výsledky:

Rountree porazil Jollyho – KO/TKO

Price porazil Morona – KO/TKO

Torres porazila Rawlings – decision

Ramos porazil Tanaku – decision

Skelly porazil Greutzemachera – submission

Blaydes porazil Milsteada – KO/TKO

 

Bonusy večera:

Fight of the Night: Jessica Andrade vs Angela Hill  (50 000$ obě)

Performance of the Night: Korean Zombie a Fortuna (50 000$ oba)

 

 

 

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here