UFC Fight Night 105 PREVIEW

Po kontroverzním UFC 208, které za sebou zanechalo hodně otázek, stížností apod., tady máme další akci. Tentokrát z neděle na pondělí s názvem UFC Fight Night 105, jejíž main event bude souboj mezi těžkými váhami v zápase na 5 kol.

Alessandro Ricci (10-4) vs. Paul Felder (12-3)

Zápas dvou stylově dost podobných bojovníků. Oba jsou vychovaní v Muay- Thai. Felder je zde ten zkušenější, jelikož už prokázal své schopnosti proti lepším bojovníkům, a že dokáže být hodně nebezpečný. Na druhé straně Ricci od svého přestupu na tento level soutěže nikoho neknockoutoval. Významnou roli v tomto zápase může hrát to, že Ricci má za sebou celý přípravný kemp, naopak Felder zápas přijal před pár týdny.

 

Sara McMann (10-3) vs. Gina Mazany (4-0)

Zápas mezi zkušenou UFC bojovnicí a debutantkou. Tou zkušenou je samozřejmě Sara McMann. Momentálně 7. žena v žebříčku bantamové divize. V UFC to má 4-3, což není nic extra, jenže ono to nejsou ledajaké 3 prohry, ale prohry proti šampiónkám – Amande Nunes, Mieshe Tate a Rondě Rousey. Nyní má 2 výhry po sobě, naposledy proti Alexis Davis. Sara je pravděpodobně nejlepší wrestlerkou v divizi a tvrdou pravou, která je vždy připravena pomoct. Gina Mazany je sice neporažená, ale její soupeřky nedosahovaly kvalit Sary McMann ani zdaleka. Gina je hlavně grapplerka, proto bude zajímavé, jak se zápas bude vyvíjet a či si Sara bude věřit natolik, aby použila svůj wrestling a čelila Gině na zemi.

 

Elias Theodorou (11-1) vs. Cezar Ferreira (10-5)

Vítěz tohoto zápasu pravděpodobně zaklepe na dveře TOP 15 jedné z nejnabitějších divizí – střední váhy. Theodorou vyhrál 4 z posledních 5 jeho zápasů v oktagonu a pomalu se blíží mezi TOP 15. Jeho soupeř Ferreira to má zase jako na kolotoči, ze začátku jeho kariéry byl považován za horké zboží, jenže potom prohrál 3 ze 4 zápasů na KO/TKO. Čekalo se, že bude z UFC propuštěn, ti mu však dali ještě šanci, chopil se jí a díky jeho dovednostem na zemi se mu podařilo 3 krát zvítězit. Theodorou je všestranný bojovník se skvělou fyzickou vybaveností. Vyznává boj ve velké rychlosti a postupné udolávání soupeře. Ferreira je silný bojovník s nebezpečným jiu-jitsu a kickboxem. Pokud bude Ferreira bojovat chytře, držet si vzdálenost a oplácet Theodorouvy výpady, mohl by uspět, pokud se však pustí do tzv. přestřelky, mohl by dopadnout hodně špatně.

 

Sam Sicilia (15-7) vs. Gavin Tucker (9-0)

Zápas pérové váhy mezi Samem Siciliou a debutujícím Gavinem Tuckerem, který je zatím neporažený. Sicilia toho má v UFC už něco za sebou, přesněji 11 zápasů s rekordem 5-6. Poslední 2 zápasy prohrál a je v pozici, kdy by výhry potřeboval. Tucker má na svém kontě 9 vítězství, z toho 4 knockouty a 4 submisse, což o něčem vypovídá, ale zase, nebylo to UFC. Podle všeho se můžeme těšit na zápas ve stoje mezi dvěma strikery. Těžké určit, kdo je zde favorit. Tucker je zvyklý své soupeře ukončovat, ale nevíme, jak si povede proti zkušenému UFC bojovníkovi, který dokáže být také dost nebezpečný.

 

Johny Hendricks (17-5) vs. Hector Lombard (33-6-1, 2NC)

Co-main event večera představí opět zápas ve střední váze. Hendricksova kariéra začala skvěle. Z prvních 11 zápasů v UFC vyhrál 10 a stal se šampiónem welterové váhy, jenže potom nabrala kariéra opačného směru. V posledních 5 zápasech 4 prohrál a 2 krát se mu nepodařilo udělat váhu, což byl ostatně i důvod přesunu do střední váhy. Lombardova kariéra je na tom podobně. Začátek skvělý, ale od roku 2015 zažívá krušné časy. V posledních 3 zápasech 2 krát prohrál a jednou to byla kontumace kvůli pozitivnímu testu (steroidy). Za dob své největší slávy byl Hendricks postrachem celé divize. Agresivní bojovník, který měl neskutečnou ránu, tvrdé kombinace a dobrý wrestling. Od doby, co začal prohrávat, se proměnil na spíše pasivnějšího bojovníka. Lombard se i přes jeho věk (40) řadí mezi nejlépe fyzicky vybavené bojovníky. Jako bývalý olympijský judista je schopen své soupeře doslova házet po oktagonu. S přidáním jeho tvrdých ran a rychlosti bude pro bývalého welterového šampióna těžkým testem po přesunu do střední váhy.

 

Derrick Lewis (17-4) vs. Travis Browne (18-5-1)

Hlavní zápas večera, souboj ranařů těžké váhy. Oba jsou momentálně v TOP 10 žebříčku divize, akorát každý za trochu jiných okolností. Oblíbenec fanoušků Lewis je momentálně na šňůře pěti vítězství v řadě. Naopak Travis ze svých posledních 5 zápasů 3 prohrál, ale na jeho obranu třeba říct, že to bylo opravdu proti elitě – Werdum, Velasquez, Arlovski. Oba si jsou svým stylem, dá se říct podobní. Od začátku si jdou za jediným cílem – knockoutovat svého soupeře jedním úderem. Podle mnohých je Lewis nejtvrdším ranařem v divizi, a to je co říct. Jeho slabinou je obrana takedownů, z čehož by mohl Browne těžit, i když po přechodu k trenérovi Tarverdyanovi se z něj stal spíše boxer. Bude bezesporu zajímavé sledovat, jakým způsobem se tento zápas ubere a kdo první knockoutuje svého soupeře.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here