UFC Fight Night 107 – PREVIEW

Malý krok pro UFC, velký skok pro Českou Republiku. Česká Lucie Pudilová se poprvé představí v UFC a bude to už tuto sobotu na turnaji v Londýně. Její zápas poběží hned jako první od 18:30 na Nova Sport 2 a VOYO, následně i všechny předzápasy a hlavní karta, která začíná ve 22:00 a kterou Vám dnes představím. Tentokrát nás na rozdíl od ostatních hlavních karet, které můžeme vídat na UFC Fight Night čekají jen 4 zápasy, o to větší je očekávání. Celý turnaj je nabitý talenty z Velké Británie a dalších koutů Evropy. Můžeme se těšit, kdo tentokrát zazáří a nechá na sebe upozornit.

Lina “Elbow Princess“ Lansberg (6-2) vs. Lucie Pudilová (6-1)

Pro obě to bude v UFC důležitý zápas, to bezesporu. Lansberg si svůj debut odbyla hned proti jedné z elit a nejlepších ženských bojovnic vůbec – Cris Cyborg, když zápas vzala na poslední chvíli jako náhrada. Na Cybor ji bohužel nestačily ani její Muay Thai zkušenosti a nenašla na sílu své soupeřky žádnou odpověď, což nakonec zapříčinilo její prohře v druhém kole. Pro Lucii je toto samozřejmě první UFC debut. Obě tyto bojovnice se však velice dobře znají, neboť se už před časem v kleci potkaly. Tehdy zvítězila Lina Lansberg, která Lucku utahala na body. Od té doby šla Lucka do sebe a získala na své konto 3 výhry. Pro obě to tedy bude v sobotu velká premiéra a úvod do světa UFC. (nepočítáme-li zápas Lansberg se Cyborg, od kterého nikdo jiný výsledek ani nečekal)

Hlavní karta:

Arnold “Almighty“ Allen (11-1) vs. Makwan “Mr. Finland“ Amirkhani (13-2)

Tady to talentem jen čiší. Oba borci ještě v UFC neprohráli. Amirkhani přišel do UFC s nálepkou grapplingového experta, ale hned v prvním zápase ukončil svého soupeře díky létajícímu kolenu. Od té doby posbíral další 2 výhry a momentálně je tedy na vítězné vlně s číslem 3. Jeho soupeř na tom není o nic hůř. Ve svých dvou zápasech UFC vyhrál a předvedl velmi pozoruhodné výkony. To byl určitě i důvod, že si v pouhých 23 letech vysloužil zápas na hlavní kartě. Co se samotného zápasu týče, Mr. Finland je jasným favoritem ve hře na zemi. Všestrannějším je zde naopak Allen, jež to ve svých zápasech potvrdil. Nicméně stát se může všechno, neboť i ve stoje může Mr. Finland opět překvapit. Vítěz tohoto zápasu jasně ukáže, že se s ním musí počítat do zápasu o TOP 15 v pérové váze. Amirkhani je v zápase favoritem a bude tak pod větším tlakem, neboť prohra proti Allenovi by ho zase posunula o kus zpátky, naopak Allen nemá co ztratit a může naopak jen těžit z toho, že by se zase o něco více proslavil skalpem Mr. Finlanda.

Brad “One Punch“ Pickett (26-13) vs. Marlon “Chito“ Vera (8-3-1)

Zápas Bantamové váhy, ve kterém se s kariérou rozloučí veterán Brad “One Punch“ Pickett. V UFC toho má za sebou už hodně a jeho zápasy patřily vždy k těm, ve kterých se stále něco dělo a dobře se na ně koukalo. V posledních 6 zápasech už to pro něj tak slavné nebylo, hlavně co se týče výsledků, z 6 zápasů vyhrál pouze 1 a hodně lidí předpovídalo jeho ukončení kariéry o něco rychleji, Brad chtěl však počkat, na turnaj v Londyně a konečně se dočkal. Potká se s Marlonem Verou, který vzal zápas jako náhrada za Henry Brionese, který byl nucen odstoupit kvůli zranění. Vera to má v UFC zatím 2-2 a výhra nad Pickettem by pro něj mohla být tou nejvýznamnější a pomoct mu v rozjezdu jeho kariéry. Pickett byl i navzdory jeho přezdívce spíše grappler, až poté boxer. Ve svém arsenálu má několik kombinací a ran, které můžou soupeře ukončit, přidá-li k tomu však své schopnosti takedownů a ground-and-pound, může být nebezpečný pro kohokoliv. Vera je borec, který se nebojí rozdávat rány ve stoje a nebezpečný je i na zemi. Můžeme předpokládat, že kvůli přijetí zápasu na poslední chvíli, se bude snažit ukončit svého soupeře co nejrychleji, neboť kondice určitě nebude 100%. Pro Picketta tohle bude těžký zápas na rozloučenou, hlavně proto, že se zprvu připravoval na někoho úplně jiného.

Gunnar “Gunni“ Nelson (15-2-1) vs. Alan “Brahma“ Jouban (15-4)

Co-main event večera je velmi očekávaným zápasem dvou welterových vah. Nelson je momentálně 9. bojovníkem v žebříčku welterové divize a chtěl by se posunout ze stínu sparringa Conora McGregora a začít se probojovávat k titulovým šancím. Jouban jde každým zápasem nahoru. Momentálně má 3 výhry v řadě a je před branami TOP 15, kde by ho výhra nad Nelsonem bezesporu posunula. Podíváme-li se na oba v oktagonu, Jouban je více techničtější postojář s plynulými a propracovanými kombinacemi, zatímco Nelson je spíše ten typ bojovníka, který svého soupeře pošle jednou ranou k zemi, kde se na něj přilepí a postupně ho začne zpracovávat svým ground and pound, či nějakou submissí. Očekává se tedy atraktivní podívaná, jejíž výsledek bude mít dopad na celou welterovou divizi a budoucí titulové šance.

Jimi “Poster Boy“ Manuwa (16-2) vs. Corey “Overtime“ Anderson (10-2)

V hlavním zápase večera se nám představí elita polotěžké váhy. Oba to mají stejně, svůj poslední zápas vyhráli, avšak ten předtím prohráli. V sázce tak bude jejich udržení mezi elitou polotěžké váhy a pro jednoho případné slovo v zápase o titul nebo zápase s TOP vyzyvatelem, řeč je o mladém výherci Ultimate Fightera Coreym Andersonovi, který se s TOP vyzyvateli ještě nestřetl. Máme tady zápas mezi veteránem, který se bude chtít udržet mezi elitou a mladou krví, která míří za titulem. Jimi Manuwa je typický postojář, který v této disciplíně patří v divizi mezi nejlepší, pokud ale bude chtít zápas udržet ve stoje, bude se muset pořádně snažit, neboť Anderson je přeborník, co se takedownů týče. V zápase bude tedy klíčové, komu se podaří prosadit jeho hru. Anderson se totiž podle všeho nebude chtít snažit rovnat s Manuwou na nohou, a zapracuje tak na takedownech. Andersonovou slabou stránkou zůstává to, že není ještě tak zkušený a pokud by se Manuwa jeho takedownům úspěšně bránil, mohlo by to Anderona rozhodit a donutit k chybným rozhodnutím, jež ho můžou stát zápas. Každopádně se máme na co těšit.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here