UFC Fight Night 114: Pettis vs. Moreno – PREVIEW hlavní karty, video z vážení

UFC Fight Night 114 Pettis vs. Moreno startuje klasice ze soboty na neděli ve 4 ráno (Nova Sport 2). Tady stručnější představení zápasů hlavní karty. K vidění bude hned několik mladých mexických či latinskoamerických prospektů, veteráni nebo bojovníci z TOP 10.

Alejandro Perez (18-6-1) vs. Andre Soukhamthath (11-4)

Hlavní kartu odstartuje zápas dvou ne až tak známých bojovníků bantamové váhy. Známější z dvojice Perez má za sebou v UFC už 5 zápasů. Naposledy remizoval s Albertem Moralesem, avšak předtím se mu podařily ukořistit dvě výhry v řadě. Soukhamthath půjde teprve do druhého zápasu za UFC. S Perezem má něco společného. V prvním zápase za UFC totiž prohrál právě s Albertem Moralesem. Perez je hlavně solidní postojář s dobrým boxem a jak už je v bantamu zvykem, ve velkém tempu tam sází jednu ránu za druhou. Soukhamthath toho ještě moc nepředvedl, ale z prvního zápasu jsou patrné jeho schopnosti v postoji.

Tip: Perez

Sam Alvey (30-9 1NC) vs. Rashad Evans (24-6-1)

Ještě pár let zpátky by nikoho ani nenapadlo, že Rashad Evens bude jako 5. zápas hlavní karty v Mexiku. Není se moc čemu divit. Bývalý šampión se na jaře vrátil po roční pauze a výkon to byl dosti bídný. Zároveň to byla jeho 3 prohra v řadě. Sam Alvey měl výtečný rok 2016 a začátek 2017, když se mu podařilo nasbírat 4 výhry v řadě a dostat se do TOP 15. V dubnu však přišla prohra s Thales Leitesem. Ve svých nejlepších časech byl Evans skvělý v praktikování boxu s wrestlingem. Poslední dobou se mu to až tak nedařilo. Alvey a jeho přednosti jsou jasné – brada, vytrvalost, srdce a permanentní úsměv na tváři. Při špatném výsledku by tohle mohl pro Evanse být poslední zápas jeho kariéry.

Tip: Evans

Martin Bravo (12-0) vs. Humberto Bandenay (13-4 1NC)

Šanci zapůsobit a upozornit na hlavní kartě dostali i dva mladíci. Bravu už svou cestu napříč UFC nastartoval úspěšně, jako vítěz latinsko-amerického TUF 3 zvítězil knockoutem soupeře ve třetím kole a jako dosud neporažený borec hodlá tímto stylem pokračovat. Bandenay má před sebou debut. Nejlepší amatérský bojovník Peru. Svou profi kariéru odstartoval v roce 2013 a na svém kontě má hned 6 ukončení v prvním kole (4x KO a 2x sub). Momentálně na vlně 5 vítězství.

Tip: Bravo

Alan Jouban (15-5) vs. Niko Price (9-0 1NC)

Velmi zajímavý zápas ve welterové váze. Jouban se bude chtít odrazit od poslední nepříjemné prohry s Nelsonem, která mu přerušila vlnu 3 vítězství v řadě. Jeho soupeřem bude nebezpečný a neporažený Niko Price. V UFC vyhrál a před limitem ukončil oba své zápasy. Ten poslední s Moronem byl však kvůli pozitivním testům na marihuanu anulován jako NO CONTEST. Jouban má v oktagonu atraktivní kickboxerský styl. Umí bojovat chytře a dobře udržovat vzdálenost. Price je naopak agresivní a silový typ bojovníka. Často mění postoje a pro soupeře je tak často nevyzpytatelný. To mu koneckonců pomáhá k častým ukončením. Na svém kontě jich má již 7 a z toho 6 KO. Podle všeho nás tak čeká zajímavá bitva dvou postojářů.

Tip: Jouban

Randa Markos (7-5) vs. Alexa Grasso (9-1)

Randa Markos je jednou z těch bojovnic, která střídá prohru s výhrou. Z 6 zápasů v UFC se jí podařilo tři vyhrát. V tom posledním však ukořistila extra cenné vítězství nad zkušenou a favorizovanou Carlou Esparza. Alexa Grasso měla být novou hvězdou UFC. Vítězka latinsko-americké TUF 3 šla do posledního zápasu s Felice Herrig jako jasná favoritka. UFC však trochu uspěchalo výběr a kvalitu soupeřky. Herrig byla nad její síly a Alex ten zápas vůbec nesedl. Před domácím publikem se chce vrátit zpět do sedla. Randa Markos je typickou grapplerkou. V postoji sice také dokáže rozdat pár ran, ale většinou si hledá cestu, jak dostat soupeřku na zem a tam dominovat. S Alexou to nebude mít ale vůbec jednoduché. Ta se pyšní velmi solidní obranou takedownu a v postoji předvádí účinný technický box. Její ruce a kombinace jsou neskutečně rychlé. Největší problém a nejspíš i důvod minulé prohry je to, že nedokáže bojovat pod velkým tlakem soupeřky. To by ji u Randy Markos hrozit nemělo.

(Grasso nenavážila a 20% její výplaty poputuje na účet soupeřky)

Tip: Grasso

Sergio Pettis (15-2) vs. Brandon Moreno (14-3)

Tohle bude hodně rychlé. Zápas v pérové váze nabídne bitvu dvou bojovníků druhé poloviny první desítky divize. Sergio Pettis už není pouze tím “mladším bratrem Anthonyho Pettise“, ale sám sebe posunul až do pozice jednoho z TOP vyzyvatelů. Z posledních šesti zápasů jich pět vyhrál a hodně lidí už spekulovalo o titulové šanci (většina Top vyzyvatelů už totiž se současným šampiónem bojovalo a to hned několikrát). Brandon Moreno zažívá skvělý a pro mnohé vysněný vstup do UFC. Všechny jeho tři zápasy vyhrál a dvakrát dokonce získal bonus za výkon večera. Jeho dalším plusem je to, že prostě baví fanoušky. Od jeho protančeného nástupu ke kleci až k neortodoxnímu stylu uvnitř. Stylově se jedná o klasický matchup postojáře a grapplera. Tím grapplerem je právě Moreno, který má ve své kariéře už 10 ukončení na submissi. Do zápasu poprvé nepůjde jako outsider, nýbrž jako favorit. Vítěz tohoto duelu bude pravděpodobně příštím titulovým vyzyvatelem.

Tip: Moreno

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here