UFC Gdansk Cerrone vs. Till – PREVIEW hlavní karty a sázkařské okénko

UFC Gdaňsk Cerrone vs. Till – představení hlavní karty a sázkařské okénko

Polsko Gdaňsk, Ergo aréna. Začátek hlavní karty od 21:00 na Nova Sport 2

HLAVNÍ KARTA

Oskar Piechota (9-0) vs. Jonathan Wilson (7-2)

Šanci otevřít hlavní kartu dostane místní oblíbenec Oskar Piechota. Rodák z Gdaňsku je dosud neporažený a v Polsku považovaný za nadějný prospekt. Všimli si toho i UFC a u příležitosti polského turnaje s ním podepsalo smlouvu. Na druhé straně Jonathan Wilson si už svůj debut v UFC odbyl, vítězně, pak však následovaly dvě porážky a prodloužení kontraktu se pomalu vzdaluje. Stylově všestranný Piechota proti grapplerovi. Zápas je stavěný spíše pro Piechotu, v kterém UFC vidí velký potenciál a rádo by jeho pouť napříč organizací nastartovalo vítězstvím na domácí půdě.

Tip: Piechota

Jan Blachowicz (19-7) vs. Devin Clark (8-1)

Polský Blachowicz bude bojovat o záchranu kariéry. Při příchodu do UFC na něj byly kladena velká očekávání. V prvním zápase dokonce senzačně knockoutoval Ilira Latifiho v prvním kole a cíle byly vysoké. Pak však začal dostávat jednoho TOP soupeře za druhým a přišly prohry – Manuwa, Anderson, Gustafsson a další.  Nakonec 1-4 z posledních 5 zápasů. Jeho soupeř Devin Clark naopak selhal při debutu, pak ale změnil váhovou kategorii, zapojil wrestling a šlo to. Dvě vítězství na body a rázem míří do TOP 15. Doslova zápas o záchranu kariéry nebo vstup do žebříčku mezi elitu.

Tip: Blachowicz

Karolina Kowalkiewicz (10-2) Jodie Esquibel (6-2)

Po šňůře 10 vítězství v řadě zažívá Karolina Kowalkiewicz první horší období. Poprvé prohrála v titulovém zápase s krajankou Jedrzejczyk, kde ovšem předvedla odvážný výkon a pětikolovou válku. Dá se říct, že to bylo vůbec největší ohrození neporažené sokyně. Prohru chtěla odčinit v zápase s Gadelhou, kde to však také nevyšlo. Esquibel má před sebou debut v UFC. Sice se kdysi zúčastnila série The Ultimate Fighter ale ke kontraktu se nedostala. Přešla do ženské organizace Invicta FC a docela se ji tam dařilo. Narovinu si ale řekněme, že je to zápas, který má vrátit Kowalkiewicz zpět mezi elitu divize a to před vyprodanou domácí arénou. Svou soupeřku převyšuje ve všech bojových aspektech a perfektní hra v klinči s ostrými lokty by jí mohly pomoct k brzkému ukončení.

Tip: Kowalkiewicz

Donald “Cowboy“ Cerrone (32-9, 1NC) vs. Darren Till (15-0-1)

Hlavní zápas večera obstará populární oblíbenec fanoušků a veterán Cowboy Cerrone proti mladému prospektu z Liverpoolu Darrenu Till. Už od ohlášení zápasu to mezi oběma pěkně vře a probíhá jedna slovní přestřelka za druhou. Till říká, že starý Cerrone už na tom nemá, ten naopak oponuje tím, že má více po-zápasových bonusů než Till v kariéře zápasů. Cowboy bude tak jako tak pod velkým tlakem. Po famózní formě způsobené změnou váhové kategorii přišel úpadek a dvě prohry v řadě. Ta třetí je pak noční můrou každého bojovníka. To Darren Till nemá kromě perfektního rekordu bez prohry co ztratit, spíše získat. Pod záštitou UFC má 4 zápasy s 3 vítězstvími a jednou remízou. Vítězství nad bojovníkem Cerroneho kalibru by znamenalo raketový postup žebříčkem nahoru. Donald Cerrone patří v UFC k jedním z nejlepších muay thai bojovníků, vybavený rovněž skvělým jiu-jitsu a schopnostmi “utáhnout“ soupeře. Darren Till se k bojovým sportům dostal právě skrze muay thai, s kterým začal už ve 12 letech. To z něj teď dělá tak úspěšného bojovníka. Tvrdé a přesné kombinace navíc prováděné ve velké rychlosti. Hru na zemi hodnotit moc nejde, neboť se tam dostává vážně jen zřídka, a pokud ano, hodně rychle jde zpátky nahoru. Otázkou je, zdali jeho dosavadní zkušenosti a bojovnická vyspělost stačí na ostříleného Cowboye.

Tip: Cerrone

UFC sázkařské okénko #27

Pro zdejší sázkaře

Naše skóre z minula (UFC 216) – 2 remízy

Vojta –3/9

Ondřej – 3/9

Celkové skóre je – 199/320 pro Vojtu a 200/320 pro Ondřeje.

Pokud ještě nemáte vsazeno a chcete sázet s námi, tak se připojte do naší sázkařské komunity na fortuně. Více informací o bonusech apod. najdete ZDE.

This slideshow requires JavaScript.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here