UFC on Fox 23 – Shevchenko vs Pena

Všichni jste určitě nedočkaví, ale mám dobrou zprávu. Už se to blíží! Čeká nás další akce UFC, v tomto roce již druhá (pro některé teprve) s názvem UFC on Fox 23: Shevchenko vs Pena. UFC se vrací na místo, kde se v roce 1993 uskutečnila vůbec první akce -Denver v Coloradu. Před dvěma týdny jsme byli svědky návratu legendy B. J. Penna, který teda moc dobře nedopadl, ale naopak se nám ještě více rozzářila vycházející hvězda Yair Rodriguez.

 

Představení hlavní karty:

4. Alex Caceres (12-9, 1NC) vs Jason Knight (18-2)

První zápas hlavní karty bude střet v pérové váze, mezi Alexem Cacaresem a Jasonem Knightem. Tento zápas by měl nabídnout velmi zajímavou podívanou z toho důvodu, že oba z těchto borců zrovna nemají v oblibě obranu, ale soustředí se spíše na útok. Nenechte se zmást Cacaresovým rekordem, je to hlavně tím, že v UFC začal už jako hodně mladý, pokud ale bude chtít setrvat mezi TOP fightery v pérové váze, bude muset zvítězit.  Alex je kreativní kickboxer, který má v rukávu pár hodně účinných kombinací, jeho jiu-jitsu také není k zahození, ale nutno dodat, že už byl 5x na zemi donucen se vzdát. Caceres se bude určitě spoléhat na jeho výhodu v délce paží a hlavně fyzickou kondici. Na druhé straně Knight, pro kterého to bude také důležitý zápas v jeho kariéře, který by ho mohl posunout do top 15. Jason je jiu-jitsu fighter, jež má na svém kontě 9 výher právě díky submissím, ale nutno podotknout, že má rád a hlavně umí dost dobře boxovat. Ve stoje předvádí hodně agresivní hru a tlak na soupeře, na což si bude muset Caceres dávat pozor.

Shrneme-li to, tak pokud si Caceres bude držet od Knighta dostatečnou vzdálenost, vyhýbat se jeho výpadům a uštědřovat mu rány z dálky, tak by to mohl u rozhodčích nabodovat. Pokud však Jasonovi sedne nějaká rána, či se zápas dostane na zem, měl by si to pohlídat.

 

3. Andrei “The Pit Bull“ Arlovski (25-13, 1NC) vs Francis “The Predator“ Ngannou (9-1)

Souboj těžkých vah! Rychle stoupající hvězda UFC divize těžké váhy Francis Ngannou, bude chtít pokračovat v jeho krutém knockoutování všeho, co mu přijde do cesty. Tentokrát to bude bývalý šampión těžké váhy Andrei Arlovski.

Francise spojuje příběh, který je jako vystřižený z filmu. Když se totiž před třemi lety přestěhoval do Francie, byl to bezdomovec. Nyní je jedním z nejnadějnějších fighterů v těžké váze. V UFC to má 4-0 a své soupeře pokaždé bez větších problémů naprosto převálcuje. Ve stoje je to vážně predátor, což dokazuje i v oktagonu. Minule však dokázal ukončit Anthonyho Hamiltona pomocí nasazení bezchybné kimury. Nyní věří, že Arlovskiho knockoutuje v prvním kole.

Arlovski je veterán, svého času měl nejtvrdší pravačku v celé divizi. Nyní má na svém kontě 3 prohry v řadě. Naposledy v září proti Joshi Barnettovi. Arlovski si je vědom, čemu bude v zápase s Francisem čelit, a tak si na pomoc najal bývalého UFC fightera Keitha Jardina, který mu má pomoct s ground game a přípravou taktiky. Andrei totiž tuší, že pokud i teď prohraje, mohl by to být konec jeho UFC kariéry.

 

2. Donald “Cowboy“ Cerrone (32-7, 1NC) vs Jorge “Gamebred“ Masvidal (31-11)

Co-Main event večera. Zápas, na který se já osobně těším ze všech nejvíce. Masvidal si o zápas s Cowboyem řekl hned v oktagonu, po zápase s Jakem Ellenbergerem. Cerrone se Masvidalovi doslova sám nabídl, protože hned poté, co na UFC 206 uložil do spánku Matta Browna pomocí ukázkového headkicku, vyzval všechny potencionální soupeře, ať se s ním v Denveru někdo z nich utká, na což hned na Twitteru zareagoval Masvidal a bylo vymalováno.

Na jedné straně tedy máme Cowboye, který poté, co přešel do welterové váhy, předvádí famózní výkony a ukončuje jednoho soupeře za druhým, přesněji tedy 4. Cowboy má za celou svou WEC/UFC kariéru celkem 17 ukončení soupeře, což mluví za vše. Jeho hlavní předností jsou samozřejmě kopy a komplexní stand-up game, ale hru na zemi dokázal postupem kariéry dotáhnout na opravdu vysoký level, za což vypovídá i jeho celkem 10 submissí v WEC/UFC oktagonech.

Na druhé straně jeho soupeř Jorge Masvidal je hodně všestranný, inteligentní fighter, který má u sebe široký arzenál různých kicků, otoček apod., když k tomu připočteme jeho odhodlanost a cit pro boj, je to jeden z nejchytřejších a nejnebezpečnějších fighterů v divizi a pro Cowboye hodně nepříjemný soupeř.

Cowboy je momentálně 5. contederem ve welterové váze a pokud se mu podaří porazit Masvidala, je docela možné, že se co nevidět dočká své šance na titul. Každopádně jak známe Cowboye, tak do té doby ještě tak 2 zápasy určitě stihne. Masvidal je momentálně 12. ve welteru a vítězství nad Cowboyem by ho jisto jistě posunulo vysoko do první 10.

 

1. Valentina “Bullet“ Shevchenko (13-2) vs Julianna “The Venezuelan Vixen“ Pena (9-2)

Hlavní zápas večera, klání mezi 1. vyzývatelkou v ženské bantamové váze – Valentinou Shevchenko a 2. vyzývatelkou – Juliannou Pena. Je už téměř jasné, že kdo zde zvítězí, dostane v příštím zápase šanci bojovat o titul s nynější šampiónkou – Amandou Nunes. Nutno říct, že ženská bantamová divize je hodně nabitá.

Valentina Shevchenko je bývalou mistryní světa v kickboxu a muay-thai, což vypovídá o mnohém. V UFC má za sebou 3 zápasy, z toho 2 výhry a jednu prohru, za což se vůbec ale nemusí stydět, protože to bylo na decision se současnou šampiónkou Amandou Nunes. Byl to dost vyrovnaný zápas, který dal šampionce zabrat. V jejím posledním zápase dokázala na body porazit bývalou šampiónku Holly Holm. Valentina je neskutečně silná a má cit pro správně mířené a precizní údery, zkrátka její stand-up game je na jiném levelu.

Julianna Pena je vítězkou Ultimate Fightera z roku 2013. Od té doby měla v UFC 3 zápasy, kdy pokaždé zvítězila. Pena je naopak od své soupeřky hlavně jiu-jitsu fighter a její ground and pound patří k nejlepším v divizi.

Scénář zápasu je tedy podle prognóz jasný – pokud se bude odehrávat ve stoje, bude to jasně pro Shevchenko, ale jakmile se Peni podaří dostat souboj na zem, bude to opravdu zajímavé a věřte mi, že s jejím wrestlingem by to až takový problém být nemusel.

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here