UFC on Fox 25 Weidman vs. Gastelum – PREVIEW, video z vážení atd..

Ještě než se pustíte do čtení, vryjte si do paměti, že začátek hlavní karty tohoto turnaje je už v 02:00 ráno (ze soboty na neděli, NOVA SPORT 2).

Hlavní karta

Jimmie Rivera (20-1) vs. Thomas Almeida (21-1)
Hlavní kartu otevře zápas bantamové váhy dvou elitních bojovníků. Thomas Almeida byl chycen jakousi špatnou karmou, která na něj vrhla všechen stín divize pouze po jediné prohře. Ještě předtím měl senzační skóre 21-0, 16 knockoutů a byl jedním z nejnadějnějších prospektů. Jediná jeho prohra přišla se současným šampiónem bantamové váhy Cody Garbrandtem, která ho zasáhla opravdu tvrdě. Ne tak jeho, jako spíše hype a zraky fanoušků. Po první prohře kariéry se úspěšně vrátil zpátky a nyní se chce dostat zpět do “titulového mixu“. Jeho soupeř Rivera má skvělou formu. V UFC má 4 zápasy, z toho 4 výhry a je také na 4. místě v žebříčku divize. Posledně se mu podařilo získat cenný skalp bojovníka Hall Of Fame, kterým je Urijah Faber. Stylově se můžeme těšit na pořádnou přestřelku v postoji. Almeida má skvělé Muay Thai. Soupeře dokáže ničit pěstmi, kopy, koleny, lokty nebo prostě jakkoliv si zamane. To vše ve velkém tempu. Rivera je taktéž skvělý postojář. Jediná oblast, kde nad Almeidou trochu strádá, je wrestling, který v jeho UFC zápasech nebyl moc efektivní.

Tip: Almeida

Patrick Cummins (9-4) vs. Gian Villante (15-7)

Souboj dvou veteránů UFC. Jak Cummins, tak Villante sice jsou v žebříčku nejlepších 15 bojovníků divize polotěžké váhy UFC, avšak ani jednomu z nich se už dlouhou dobu nepovedlo naskočit na nějakou tu sérii vítězství v řadě. Oba povětšinou střídají výhru s prohrou a rádi by to už konečně změnili, obzvlášť Villante, kterého bude kupředu povzbuzovat domácí publikum. Villante má snad vše, co elitní bojovník potřebuje. Dobrou hru v postoji se šťavnatými leg kicky a hlavně skvělý wrestling. Jakmile ale jeho schopnostem dokáže nějaký bojovník čelit, je Villante v problémech a po prvním kole bez páry. Cummins je rovněž dobrý wrestler, což si také může proti Villantemu pořádně ověřit. Jeho největší zbraní je kromě wrestlingu hlavně ground and pound, čili údery na zemi.

Tip. Villante

Dennis Bermudez (17-6) vs. Darren Elkins (23-5)

Bermudez je momentálně 10. muž žebříčku pérový váhy, který už utrpěl hodně porážek nato, aby se dostal někde poblíž titulových šancí (aspoň ne v nejbližší době). Nutno ale říct, že každý jeho zápas, ať vítězný či ne, je vždycky skvělá podívaná. Darren Elkins si díky skvělému poslednímu zápasu na UFC 209, kde taky získal bonus za výkon večera a připsal si highlightový knockout, dokázal vybudovat dostatečný hype. Kdyby se mu podařilo porazit Bermudeze, rázem by byl v TOP 10 sefa zvučným jménem. Bermudez je velmi dobře silově vybavený, což mu pomáhá produkovat jeden takedown za druhým. Elkins je typický “rváč“ s velkým srdcem a hlavně bezednou nádrží, díky které dokáže jet naplno celých 15 minut. Tato kombinace z něj dělá nepříjemného soupeře pro všechny v divizi.

Tip: Bermudez

Chris Weidman (13-3) vs. Kelvin Gastelum (14-2)

S trochu nadsázky se dá říct, že je to zápas o záchranu kariéry Chrise Weidmana a naopak obrovská příležitost pro Gasteluma. Po ztrátě titulu s Rockholdem to šlo s hvězdným Weidmanem už jen z kopce. Prohrál poslední 3 zápasy (Rockhold, Romero, Mousasi) avšak je třeba říct, že pokaždé to bylo hodně vyrovnané, jen trochu toho štěstí chybělo. Všechny tyto prohry byly hlavně proti opravdové světové elitě a věřím, že má Weidman stále co nabídnout a jeho dny nejsou zdaleka sečteny. Gastluem vypadá po přechodu výš do střední váhy opravdu skvěle a svědčí mu to. Tři vítězství v řadě, minule naprosto převálcoval veterána Belforta v jeho rodné Brazílii, což napovídá, že mu “nepřátelské“ prostředí nevadí. Zápas bude na 5 kol. To nahrává do karet spíše Weidmanovi. Když se mu za použití wrestlingu a výškové převahy povede udržet si v prvních kolech Gasteluma od těla, mohl by ho vyčerpat a dojít si pro vítězství. Gastelum bude mít největší šance v prvních kolech. Stačí mu jen dobře bránit takedowny a pořád tlačit na pilu.
Tip: Weidman

 

Předzápasy:

Lyman Good vs. Elizeu Zaleski dos Santos

Rafael Natal vs. Alessio Di Chirico

Ryan LaFlare vs. Alex Oliveira

Damian Grabowski vs. Chase Sherman

Kyle Bochniak vs. Jeremy Kennedy

Brian Kelleher vs. Marlon Vera

Timothy Johnson vs. Júnior Albini

Shane Burgos vs. Godofredo Pepey

Chris Wade vs. Frankie Perez

(tučně označeny tipy na vítěze)

Video z vážení

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here