UFC POLSKO – PROČ SE DÍVAT…?

Vlastně už nadpis je sám o sobě vtipně provokativní. Proč se asi tak dívat na přímý přenos UFC? No proto, že jsme na to čekali 20let.

Přenos začíná na Nova Sport ve 21h!!!

Nicméně pojďme si přeci jen představit tzv. „Main Card“, kterou budeme moci od 21h přímým přenosem sledovat.

Cro Cop vs. Gonzaga

Tenhle duel asi zřejmě nikdo nečekal jako headline na první turnaj v Polsku, které je do MMA zblázněné nejvíce z celé Evropy. Nicméně je to tady a UFC dělá co může, aby fanouškům tento zápas prodala. A daří se.

Je to 9 let co legendární Mirko Filipovič zvaný Cro Cop konečně získal v souboji o titul šampióna PRIDE s Joshem Barnettem svůj vysněný pás a následoval přestup do UFC. Tam se měla Chorvatovi po dvou zápasech také otevřít cesta k titulové šanci. (UFC si totiž neumělo představit, že někdo mimo UFC poráží jeho šampióny)

Ale Filipovič, který je legendární svým levým highkickem, kterým složil na 30 borců ve své kariéře narazil na světového šampióna BJJ, Gabriela Gonzagu z Brazílie. Gonzaga vypadal v utkání lépe a nakonec Cro Copa porazil právě jeho highkickem. Byla z toho senzace o které se od té doby mluví a Cro Cop již nikdy k titulovému zápasu v UFC nedošel. Ani Gonzaga však svou cestu senzace nedošel do konce a v titulovém utkání prohrál KO ve třetím kole s Randy Couturem.

Mirkovi je 40 let, své poslední zápasy v MMA jasně prohrával a byť se stal předloni šampiónem K1, tak se dá s úspěchem tvrdit, že nikdo nemládne.

Dokáže Filipovič získat svoji odvetu a vytrhnout tak otrávený trn ze své kariéry navždy pryč? To je příběh, který jistě stojí za to sledovat a společně s oběma muži rozlousknout. Osobně dávám šanci na happyend tak 10%, ale hráči pokeru vědí, že i ty někdy stačí.

MANUWA (14-1) vs. BLACHOWICZ (18-3)

Nejdůležitější a nejzajímavější zápas večera. Polský obr je dle mého názoru jeden z možných mužů této váhy, kteří si dříve či později mohou šáhnout na titul. Blachowicz je produktem domácí organizace KSW, kde byl doteď šampiónem. Je bývalý světový amatérský šampión v muay-thai. Dokáže zápasy ukončit jak v prvním kole (6), tak být trpělivý a dotáhnout duel na zemi a na body.

To Manuwa, který si říká „PosterBoy“ je jasný striker. 12 KO a z toho 10 v prvním kole. Má o pár zápasů v UFC více, ale žádná větší jména, než Polák určitě nenasbíral. Dá se čekat ostré první kolo a následné slábnutí výkonu. Peníze dávám na Poláka, který je v postoji s Manuwou měřitelný a na zemi jasně lepší. Navíc jimi má mizernou obranu proti TD (72%) a to bude Blachowicz, pakliže přežije první kolo jistě trestat. Navíc jeho vítězství na Latifim dává tušit, že Blachowicz je favorit a stane se domácí hvězdou turnaje.

PAWLAK (10-1) vs. WESTCOTT (9-2-1)

Oba s dobrým rekordem, oba s prohrou v prvním duelu v UFC. Westcott prohrál ve finále TUF, ale nebyla to jeho přirozená váha a tak je možné, že se dočkáme lepšího výkonu. Pawlak nasbíral své vítězství mimo hlavní organizace a byť je členem Gracie Barra Lodz, což je v Polsku velmi známý a hvězdný tým, tak si myslím, že jeho ambice v tomto zápase zůstanou nenaplněné.

CALDERWOOD (9-0) vs. MOROZ (5-0)

I v ženském duelu se zdá, že budou domácí tahat za kratší konec. Jo Jo je kolegyně Viktora Pešty z AllStars teamu. Je to světová a Britská šampiónka v muay-thai a má daleko více zkušeností než Polka.
Moroz by měla také nabídnout slušný postoj, ale zřejmě bude chtít hrát hlavně zem, kde má své základy v judu a kde je její největší šance na vítězství. Měl by to bát klasický souboj postojáře se zemařem a je otázkou jak moc dokáže JO JO ataky na TD ubránit.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here