UFC Šanghaj Bisping vs. Gastelum – Představení zápasů hlavní karty – PREVIEW

Čína versus zbytek světa. Otloukánci UFC versus nadějní debutanti. Bisping versus Gastelum. Druhé představení nového prototypu bojovníka Zabit Magomedsharipov.

Těmito slovy by se dal popsat dnešní turnaj z čínské Šanghaje, který kromě hlavního zápasu známými jmény obzvlášť neoplývá, ale o to víc nás může příjemně překvapit.

Hlavní karta začíná od 13:00 na Nova Sport 1. Pakliže máte chuť se někde online dívat na předzápasy, doporučuji sledovat jména Sherman a Magomedsharipov.

Hlavní karta

Muslim Salikhov (12-1) vs. Alex Garcia (14-4)

Roli nejžhavějšího bojovníka a možnou budoucí hvězdu UFC na tomto turnaji obstarává Zabit Magomedsharipov, který je tentokrát zlatým hřebem předzápasu. V těsném závěsu je však právě Muslim Salikhov a jeho debut mezi nejlepšími na světě. Několikanásobný šampión organizace Samba a první ne-čínský bojovník, který byl ověnčen titulem “King of Kung Fu“. Co si budeme povídat, tenhle chlap je v postoji naprostý šílenec. V posledních dvou zápasech knocktoutoval 2 veterány UFC a stačily mu na to v součtu 2 minuty a 37 sekund. Dokonce 11 ze svých 12 profi vítězství získal ukončeními soupeřů v 1. kole. Na jednu ránu dokáže doslova vypínat pojistky, ať už nohama nebo rukama. Garcia je ideálním soupeřem na ověření jeho schopností. Všestranný borec z Dominikánské republiky střídá výhru s prohrou a úkol pro “Misi Šanghaj“ zní jasně. Ověřit nebezpečného Salikhova.

Tip: Salikhov

Wang Guan (16-1-) vs. Alex Cacares (13-10, 1NC)

Alex Cacares byl kvůli svému počínání v sérii The Ultimate Fighter považován za vtip a bojovníka bez budoucnosti. Pak přišel zlom a fanoušky si dokázal získat díky solidní sérii 5 vítězství v řadě. Atraktivní zápasy, styl a vzhled dělaly z Cacarese příjemnou ozdobu každého turnaje. Série vítězství byla zastavena prohrou, která jakby nastartovala špatné období. Cacares od té doby střídá výhru s prohrou a ne a ne naskočit zpátky na vítěznou vlnu. Na druhé straně Wang, nejčerstvější čínský prospekt v UFC. Třicetiletý bojovník je v Číně považován za obávaného ‚knockoutového umělce‘. Opět třeba ale připomenout, že to nebylo proti soupeřům UFC kalibru. Styly obou borců lákají na atraktivní zápas. Cacares je v kleci jedním slovem šílenost. Různé kopy z otoček, lokty apod. Wang zase jako schopný kickboxer nemá žádné větší zábrany v pouštění se do přestřelek. Pro Wang Guana je to složitý test a zároveň příležitost na sebe upozornit.

Tip: Cacares

Li Jingliang (13-4) vs. Zak Ottow (15-4)

Jingliang je, dá se říct, jediný čínský bojovník úspěšně hájící barvy země v UFC. Vystřídalo se jich tam už několik, ale nikdo nevydržel tak dlouho, jako Jingliang. Poslední tři zápasy vyhrál, což ho posunulo až ke hranici TOP 15 divize welterové váhy. Do karet mu nahrává i fakt, že jeho zápasy prostě nenudí a vždy je o zábavu postaráno. Ottow má v nejprestižnější organizaci zatím 3 zápasy, z kterých se mu povedlo dva vyhrát. Všechny skončily na body a to poměrem 2:1 na kola. Už by to ale chtělo zvítězit dominantnější formou a soupeře třeba i ukončit. Zdali pak se mu to povede právě proti Jingliangovi, těžko říct. Ještě před příchodem do UFC byl Ottow obávaným submission specialistou. Na svém kontě měl rovnou 10 ukončení. Jakoby se na něm ale odrazil tlak z velkých zápasů a přešel na opatrnější, taktický styl. Jinliang je v oktagonu úplný opak. Silový a agresivní typ bojovníka, který rád tlačí dopředu a jde si pro knockout.

Tip: Jingliang

Michael Bisping (31-8) vs. Kelvin Gastelum (14-3, 1NC)

V hlavním zápase je to skok jako blázen. Od zápasů, jejichž bojovníci nejsou ani v TOP 15, se můžeme těšit na klání elity střední váhy. Bývalý šampión Michael Bisping momentálně jako 2. muž žebríčku, Kelvin Gastelum pak číslo 9. Rok 2017 byl pro oba, dá se říct, jedním z nejhorších. Gastelum první spektakulárně knockoutoval Vitora Belforta v Brazílii a dokonce si vysloužil i bonus za výkon večera. No jo, to by ale nesměl následně být pozitivně testován na marihuanu, která výsledek zápasu anulovala. Pak přišel hlavní zápas na Long Islandu s Weidmanem, který mladému Kelvinovi moc nesedl a prohrál v 3. kole na submission. Teď už bývalý šampión střední váhy Michael Bisping se naopak musel vypořádávat se zraněným kolenem a tahanicemi okolo zápasu s legendou a šampiónem GSP. Prvně se měl uskutečnit někdy na jaře, pak zase vůbec, no a nakonec ano. Na UFC 217 v MSG. A že to byl panečku turnaj. Titul sice ztratil, ale nesmazatelně se zapsal do historie, plus si přišel na pořádný balík. Ok, zpět do Shanghaie. V zápase s Gastelumem se dá s nadsázkou říci, že bude čelit mladší a dravější verzi sebe sama. Odejít do důchodu chce po turnaji v Londýně, který se chystá v březnu. Najde v sobě ještě dostatek motivace a tahu na bránu pro zápas s Gastelumem nebo si do Číny zaletěl “jen pro peníze“?

Tip: Gastelum

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here