UFC Sao Paulo: Brunson vs. Machida – PREVIEW, SÁZKAŘSKÉ OKÉNKO, STAREDOWNY

UFC Sao Paulo: Brunson vs. Machida

Začátek ve 4:00 ráno ze soboty na neděli. CZ – Nova Sport 2

Derek Brunson (17-5) vs. Lyoto Machida (22-7)

Osm let zpátky se stal šampiónem polotěžké váhy UFC, 4 roky od úspěšného přechodu do střední váhy, tři roky od jeho poslední výhry a dva roky od posledního zápasu. Před dvouletou přestávkou to brazilskému drakovi dvakrát nevyšlo. Ukončil ho Rockhold, pak Romero. Nyní ho při návratu čeká Derek Brunson. Nebezpečný bojovník se zaslouženě pyšní nálepkou ‚knockout‘ umělce. Jen v UFC svou pověstnou levačkou knockoutoval 6 soupeřů, naposledy Daniela Kelly. To vše podložené skvělým wrestlingem. Jediné, v čem trochu, vlastně hodně pokulhává, je pořádný ‚plán hry‘ a psychika. Po skvělé sérii 5 vítězství nad TOP soupeři šel na zápas s Whittakerem. I když o něm všichni věděli, že se specializuje na protiúdery, Brunson ho celou dobu naháněl nekrytou bradou a spěchal pro knockout. Pak přišla trochu kontroverzní prohra na body se Silvou, kde se zalekl jeho statutu Legendy a celý zápas jel jakoby na půl plynu. Dokáže tohle změnit právě proti Machidovi? Ten musí ukázat, jestli na to pořád má, pokud ano, mohl by si chytrou hrou s Brunsonem bez větších problémů poradit.

Demian Maia (25-7) vs. Colby Covington (12-1)

Maia bohužel pro něj a milióny fanoušků po celém světě nevyužil svou tvrdě a těžce nabytou titulovou šanci, když prohrál se šampiónem Tyronem Woodley, který mu tak uťal vlnu 7 vítězství v řadě. “Chaos“ Covington má 4 vítězství bez prohry, avšak v porovnání se soupeři, kterými prošel Maia, je to velký rozdíl. Ani jeden z nich nebyl z TOP 10. Zápas s Maiou si tak trochu vyprosil skrze urážky a popichování na Twitteru. Maia zápas přijal s tím, že se rád po prohře vrátí vítězně a zklidní drzého Covingtona. Stylově? Co si budeme povídat. Maia je jedním z nejlepších jiu-jitsu bojovníků na světě. Jeho plán není nijak složitý. Pomalu si jít pro single-leg takedown, vzít záda soupeře, přitlačit, poklepání a konec. I když o tom plánu každý ví, málokdo to umí zastavit. Naposledy Woodley, předtím hodně dlouho nikdo. Covington si na druhou stranu od fanoušků získal nelichotivou nálepku ‚nudného‘ bojovníka. Své soupeře povětšinou trápí po celá tři kola a vítězí na body. Největšími zbraněmi jsou rychlost a wrestling. Na druhou stranu tady nemá co ztratit, pokud prohraje, nic tak velkého to pro něj neznamená, naopak prohra brazilského mistra jiu-jitsu by byla hodně zdrcující.

Pedro Munhoz (14-2, 1NC) vs. Rob Font (14-2)

Na první pohled se to možná nezdá, ale máme tady zápas dvou budoucích potencionálních vyzyvatelů bantamové váhy. Navzdory špatnému startu Munhoze v UFC mu to teď jde moc dobře. Tři vítězství v řadě a zasloužený vstup do TOP 15 mluví jasně. Font po skvělé premiéře v UFC, podtrhnuté po-zápasovým bonusem za výkon večera si vede více-méně dobře. Z 5 zápasů v organizaci vyhrál 4 a pokaždé díky ukončení soupeře. Stylově nás čeká klasický matchup grapplera, kterým je držitel černého pásu v brazilském jiu-jitsu Munhoz proti postojáři.

Francisco Trinaldo (21-5) vs. Jim Miller (28-10, 1NC)

Souboj veteránů lehké váhy. Jim Miller už je možná trochu za zenitem, stále je to ale jeden z nejtvrdších bojovníků divize, který dokáže předvést pořádnou show. Trinaldo byl ještě nedávno takovou nebezpečnou neznámou lehké divize, která pomalu ale jistě stoupala nahoru a nasbírala 7 vítězství za sebou. Pak ale přišla prohra s mladým Kevinem Lee a rázem bylo po místě v žebříčku. Vítěz tohoto zápasu by se tam se vší pravděpodobností měl dostat.

Thiago Santos (15-5) vs. Jack Hermansson (16-3)

Bitva o pevné místo v TOP 15 divize střední váhy a může to být opravdu atraktivní podívaná. Thiago Santos je skvělý, to však jen do doby, než ho někdo dostane na zem. Toho by mohl využít právě Hermansson, který ve svých zápasech dokázal kvalitní všestrannou hru.

John Lineker (29-8) vs. Marlon Vera (10-3-1)

Hlavní kartu otevře zápas bantamové váhy mezi pátým bojovníkem divize Johnem Linekerem a nevyzpytatelným Marlonem Verou. Druhý jmenovaný má sice 3 výhry za sebou, ale zkušený Lineker může být nad jeho síly. Chlap, který dokázal urvat 6 vítězství v řadě a v pětikolové bitvě dokonce utančit nepolapitelného Dodsona. Pak ale přišla prohra s o level lepším Dillashawem. Vera může získat stejně tak hodně, jako Lineker ztratit.

UFC sázkařské okénko #28

Zdravím zdejší sázkaře.

Skóre z minula (UFC Fight Night Gdansk)

Vojta – 8/10

Ondřej – 5/10

Celkové skóre je – 207/332 pro Vojtu a 205/332 pro Ondřeje.

Pokud ještě nemáte vsazeno a chcete sázet s námi, tak se připojte do naší sázkařské komunity na fortuně. Více informací o bonusech apod. najdete zde. http://fightclubnews.cz/fight-club-pass/

This slideshow requires JavaScript.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here