Válka na sociálních sítích, kdo bude příštím vyzývatelem Woodleyho? Trio Usman, Colby a Woodley

Nad nadcházejícím titulovým zápasem ve welterové váze už delší dobu visí jeden velký otazník.

Poté, co prezident UFC Dana White minulý týden prohlásil, že Kamaru Usman je první v pořadí pro titulový zápas s Tyronem Woodleyem, na Twitteru se mezi bojovníky rozpoutala slovní válka.

Usman v průběhu týdne začal Tweetem o tom, že podepsal kontrakt na zápas o welterový titul na UFC 235, které se uskuteční 2. března v Las Vegas, načež od šampiona dostal bleskovou odpověď.

„Brácho, přestaň lidi na něco lákat a lhát jim. Tento rok budu bojovat s tebou a Colbym. On bude první.“ Woodley

„Co? Já že lžu? Že jsem nepodepsal kontrakt s tvým jménem? Prostě čel realitě, 2. března budeš stát v oktagonu proti mně.“ Usman

„Kámo, děláš ze sebe blbce a já s tebou nechci rozjíždět žádné Twitterové války… Nemáš kontrakt ale podepsaný ode mě. Přestaň teda lhát, než k tobě ztratím všechen respekt. Říkal jsem, že budu bojovat s vámi oběma. Pořadí teprve určíme.“ Woodley

„Já že ze sebe dělám blbce? Pořadí bylo určeno samotným prezidentem Danou Whitem. Teď sám říkáš, že jsi to vlastně nepodepsal. Co to asi znamená, hmm?“ Usman

„Vy oba jste `lehké zápasy`. Jedinou výzvou byl Till a podívej, co se mu stalo.“ Woodley

„Aha, tak jestli já jsme easy fight, tak podepiš ten kontrakt a vidíme se 2. března ve Vegas.“ Usman

Šampion Tyron Woodley absolvoval poslední titulovou obhajobu v září, kde svůj titul uhájil před – v té době ještě neporaženou liverpoolskou senzací – Darrenem Tillem.

Kamaru Usman je dlouhodobě adeptem na titulovou šanci. V UFC má na svém kontě 9 vítězství v řadě a žádnou prohru. To včetně skalpu Rafaela Dos Anjose nebo Demiana Maii.

Ve hře je pochopitelně i interim a tedy dočasný šampion Colby Covington. Ten však poslední dobou – možná trochu netradičně – utichl a nevystavuje se příliš pozornosti.

Oficiální oznámení ani vyjádření UFC zatím nemáme. Jestli to příště bude Colby nebo opravdu Usman a jestli právě 2. března, to se už pravděpodobně brzy dozvíme.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here