VIDEO: Šilený rozhodčí, „viděl jsem smrt“ řekl bojovník po 90 sekundách škrcení v bezvědomí

Submise, která se okamžitě stala virální. Aby taky ne, soupeř se v ní dusil přibližně 90 vteřin.

Titulový zápas v Brazílii skončil málem tragédií. Bojovník Melquizael Costa zažil prohru, na kterou nikdy nezapomene. Poděkovat za to může hlavně rozhodčímu. Špatným pohybem na zemi si naběhl do škrcení, ze kterého nebyla cesta ven, a za pár desítek sekund už byl v říši snů. Pro takové případy jsou tady samozřejmě rozhodčí, kteří mají zápas v takové chvíli ukončit.

Není ovšem rozhodčí, jako rozhodčí. To, co předvedl pán Emerson Pereira, totiž nemá obdoby. Devadesát sekund sledoval bojovníka v bezvědomí, aniž by jakkoliv zakročil. Trpělivost došla nakonec až samotnému soupeři, který škrcení pustil a možná i Costovi zachránil život.

„Uzamkl anakondu, a jakmile jsem se pohnul do strany, uspal mě. První věc, kterou si pamatuju, bylo, když mě probudili doktoři s mým týmem. Nemohl jsem dýchat, byl jsem v agónii. Vzpamatoval jsem se až v nemocnice, kde mi dali nějaké „sérum“.

„Můj tým a vlastně i ten soupeřův řvali na rozhodčího, že je konec, že jsem v bezvědomí. Rozhodčí na to nijak ale nereagoval, jen řekl, že zastaví zápas až „usnu“. Ale já už dávno usnul! V tom byl ten problém. Naštěstí ten zápas soupeř zatavil, jinak bych byl mrtvý.“

Celý zápas

Rozhodčí pro turnaj zprostředkovávala asociace CNMMA. Ti jen pár chvil před zahájením turnaje dali promotérům vědět, že jejich hlavní tým rozhodčích nemůže dorazit a musí poslat „zálohu“. Takhle pak v praxi taková záloha vypadá…

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here