Vše co potřebujete vědět – UFC 211 – Představení turnaje, rozbor hlavní karty, oficiální váhy a tipy

UFC 211 je tady. Turnaj se vrací zpátky do American Airlines Center v Dallasu. Součástí budou 2 titulové zápasy – těžké váhy a ženské slámové váhy. Hlavní kartu doplní další elitní bojovníci a ti nejlepší z nejlepší. Zajímavým duelem bude bezesporu Demian Maia a Jorge Masvidal, pro hodně lidí, nejočekávanější zápas večera, ještě o něco víc než mělo být Nurmagomedov vs. Ferguson. Dále také mladý talent Yair Rodriguez bude čelit svému dosud největšímu kariérnímu testu v podobě Frankieho Edgara.

Předzápasy:

Joachim Christensen (14-4) vs. Gadzhimurad Antigulov (19-4)

Gabriel Benitez (19-6) vs. Enrique Barzola (13-3-1)

Chase Sherman (9-3) vs. Rashad Coulter (8-1)

Jessica Aguilar (19-5) vs. Corney Casey (6-3)

Marco Polo Reyes (8-3) vs. James Vick (9-1)

Jared Gordon (12-1) vs. Michel Quinones (8-1)

Chas Skelly (17-2) vs. Jason Knight (19-2)

Eddie Alvarez (28-5) vs. Dustin Poirier (21-5)

Představení hlavní karty:

Krzysztof Jotko (19-1) vs. David Branch (20-3)

Místo zápasu v muší váze, dostaneme jako náhradu zápas ve střední váze. Jotko i Branch mají momentálně famózní formy. Jotko vyhrál 6 z posledních 7 zápasů. Branch se vrací do UFC z organizace WSOF, kde měl 10 vítězství v řadě. Branch je jedním z ‚Produktů‘ Ultimate Fightera, se kterým však UFC neprodloužilo smlouvu, a tak se přesunul do konkurenčního WSOF. Tam se mu náramně dařilo a následuje cesta zpátky do UFC. Jotko je momentálně 9. muž v žebříčku a pochopitelně by se rád posunul nahoru. Co se stylu týče, Jotko je neortodoxní postojář s agresivní hrou na zemi. Branch je velmi silný a má dobře zvládnuté techniky jak na zemi, tak v postoji, díky čemu dokáže své soupeře většinou porazit na body.

Tip: Jotko (body)

Frankie Edgar (20-5-1) vs. Yair Rodriguez (11-1)

Souboj TOP vyzyvatelé pérové váhy. Frankie Edgar je momentálně na 2. místě v žebříčku a jeho soupeř Yair Rodriguez je momentálně na 7. místě. Edgar je dokonce bývalým šampiónem, a to v lehké váze. Ve své kariéře si už odbouchal úctyhodných 7 titulových zápasů. Naposledy s Josem Aldem na slavném UFC 200 o titul ve váze pérové, který však prohrál. V jeho posledním zápase na UFC 205 porazil Jeremy Stephense na body.Yair Rodriguez nemá v UFC ani tolik zápasů, co Edgar těch titulových. Nutno podotknout, že všechny byly vítězné a prohru v UFC ještě neokusil (6-0). Naposledy doslova převálcoval legendu BJ Penna a připsal si vítězství TKO. Stylově je Frankie Edgar tím všestranným, zkušeným a chytrým bojovníkem, který se své zápasy snaží vyhrávat na body. Yair Rodriguez, černý pás v Taekwondu, si získal mnoho fanoušků díky svému stylu plného doslova létajících pěstí, kopů nebo kolen. Velké pokroky udělal taky ve hře na zemi. Edgar pro něj bude však dosud nejtěžším soupeřem a největším testem. Vítězství nad Edgarem ho jistojistě posune až k vítězi Aldo/Holloway a titulové šanci.

Tip: Rodriguez (2. kolo TKO)




Demian Maia (24-6) vs. Jorge Masvidal (32-11)

Zápas welterové váhy, skvělý pro nás, ne až tak skvělý pro Demiana Maiu. Vyhrál jeho posledních 6 zápasů, všechno proti elitním bojovníkům. Naposledy si pro něj hravě poradil s Carlosem Conditem a utáhnul ho na rear-naked-choke už po minutě a půl prvního kola. Titulová šance od UFC však ne a ne přijít, nakonec musel vzít jiný zápas, a to s obávaným Jorgem Masvidalem. Obávaný proto, že se jedná o nebezpečného a nepříjemného soupeře, který si naposledy poradil stejně hravě, jako Maia s Conditem- s Donaldem Cerronem. Demian Maia má sice už 39 let, ale ve své kariéře nikdy nevypadal lépe. Jeho jiu-jitsu dosáhl absolutního vrcholu. Sledovat, jak se pomalu blíží ke svému soupeři, single-leg takedownem ho dostává na zem, tam mu dominuje do té doby, než ho utáhne a donutí rozhodčího ukončit zápas. Vše to v jeho podání vypadá tak jednoduše, realita je však jinde. Nic si z toho nedělá právě Jorge Masvidal, ten si na Maiu věří i na zemi, ale hlavně v postoji. Jedná se o velmi chytrého bojovníka a hlavně všestranného, precizní box, nátlak, protiúdery, grappling, obrana proti takedownům, zkrátka vše. To by mohlo Maiovi dělat problémy a nedovolit mu použít nic z jeho bojového umění.

Tip: Masvidal (3. kolo, TKO)

Joanna Jedrzejczyk (13-0) vs. Jessica Andrade (16-5)

Neporazitelnou a nedotknutelnou Joannu čeká doposud nejtěžší soupeřka, co se ukončovacích schopností týče – Jessica Andrade. Andrade vypadala dobře už v bantamu, kde však někdy ztrácela kvůli své výškové nevýhodě. Nyní, ve slámové váze, vypadá famózně. Své soupeřky doslova válcuje, naposledy Angelu Hill. Joanna je v tom, co dělá, pravou královnou. Její Muay Thai je skvělé a to, jak neustále dotírá na své soupeřky s nespočty úderů je k nepochopení. Kdokoliv se jí může pokusit vzít na zem nebo pořádně trefit, ale proti takhle neskutečnému a neustálému nátlaku je to skoro nemožné. Andrade je takový pit bull v ženském těle. Snaží se na své soupeřky naběhnout a silnými údery je poslat dříve či později k zemi. Proti Joanne to však tak lehké nebude a musí si dát pozor, aby nevyčerpala všechny své síly, neboť 5 kol s Joannou je úplně, ale úplně něco jiného, než 3 kola s jinými bojovnicemi. Pro Jedrzejczyk je to momentálně asi nejtěžší možná soupeřka a uvidíme, zda se dočkáme velkého překvapení v podobně první prohry nedotknutelné polské šampiónky.

Tip: Jedrzejczyk (body)

Stipe Miocic (16-2) vs. Junior dos Santos (18-4)

Hlavní zápas večera obstará velkolepý souboj o ten nejcennější titul bojových umění na světě. Zároveň to bude také odveta. První zápas byl skvělý, 5ti kolová přestřelka, která skončila vítězně pro dos Santose. Od jejich prvního vzájemného zápasu si tím hodně prošel hlavně Miocic, vyhrál 4 zápasy v řadě a stal se šampiónem těžké váhy. Toto bude jeho 2. obhajoba. Oba mají hodně podobně stavěná těla a postavy, čemuž i odpovídá skoro totožný styl boje. Miocic, i když má trochu převahu co se délky paží týče, tak raději zkracuje vzdálenost a bojuje nablízku. Naopak JDS je ten, který si rád drží vzdálenost a bojuje techničtěji. Oba vynikají v postoji a to bude pravděpodobně také to, kde se celý zápas odehraje. Šance jsou hodně vyrovnané a není žádný jistý favorit. Zajímavým faktem je také to, že Miocic drží třeba rekord v nejvíce úderech za jeden zápas, a to 361 proti Marku Huntovi, což je vhledem k těžké váze opravdu neskutečné číslo. JDS drží podobný rekord, a to nejvíce signifikantních úderů v jednom zápase – 157. Další zajímavou statistikou je 7 po-zápasových bonusů na kontě Miocice a rekord dos Santose v počtu knockdownů v těžké váze – 12. Všechny tyto statistiky napovídají tomu, že budeme pravděpodobně svědky atraktivního zápasu mezi těmi nejdrsnějšími borci na světě.

Tip: Miocic (2. kolo TKO)



Všichni borci také před malou chvíli navážili.

Oficiální váhy:

Stipe Miocic (246lb) vs. Junior dos Santos (245lb)

Joanna Jedrzejczyk (115lb) vs. Jessica Andrade (114.5lb)

Demian Maia (170.5lb) vs. Jorge Masvidal (171lb)

Frankie Edgar (145.5lb) vs. Yair Rodriguez (146lb)

David Branch (185lb) vs. Krzysztof Jotko (185lb)

Eddie Alvarez (156lb) vs. Dustin Poirier (156lb)

Chas Skelly (146lb) vs. Jason Knight (146lb)

Jared Gordon (odstoupil ze zápasu) vs. Michel Quinones (145.5lb)

Marco Polo Reyes (154lb) vs. James Vick (156lb)

Jessica Aguilar (115lb) vs. Cortney Casey (116lb)

Chase Sherman (250lb) vs. Rashad Coulter (241lb)

Gabriel Benitez (145.5lb) vs. Enrique Barzola (146lb)

Joachim Christensen (204.5lb) vs. Gadzhimurad Antigulov (204lb)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here