VÝSLEDKY: UFC 2017 BEST OF + Vítězové redakce Fight Club News

Vybrali jsme naše UFC Best of za rok 2017 a sečetli vaše hlasy. Sečteno a podrženo, rok 2017 měl svoje plusy ale i minusy. Každopádně napříč všemi kategoriemi vybočuje pár jmen, na které se můžeme v roce 2018 opravdu těšit.

Bojovník 2017

Ondra: Demetrious Johnson –  Překonaní rekordu obhajob a neskutečná ukončení. Konkuroval mu pouze Max, který dvakrát porazil legendu Alda.

Vojta: Max Holloway – Porazit legendu divize, okrást ho o titul v jeho rodné zemi a pak to s přehledem zopakovat? Max Holloway jasná volba. Alternativy: Robert Whittaker/ Demetrious Johnson

Michal: Demetrious Johnson

Vaše výsledky:

  1. Max Holloway (48,6%)
  2. Demetrious Johnson (29,8%)
  3. Robert Whittaker (9,5%)

Bojovnice 2017:

Ondra: Rose Namajunas a její vítězství KO nad Joannou. Navíc tou nejméně očekávanou formou.

Vojta: Rose Namajunas – Tady není o čem. Bezkonkurenční rok Rose Namajunas zakončený ukořistěním korunky od do té doby neporažené šampiónky. Alernativa: Cris Cyborg

Michal: Cris Cybog

Vaše výsledky:

  1. Rose Namajunas (75,4%)
  2. Cris Cyborg (21,3%)

Objev/skokan:

Ondra: Objev roku je Volkan Oezdemir o kterém jsme loni touhle dobou nevěděli a skokan asi Daren Till, kterého nyní mnozí vidíme jako budoucnost ne jedné, ale dvou váhových kategorii. U skokana ještě nemůžu zapomenout na Justina Gaethje, který je možná více než Till.

Vojta: Volkan Oezdemir – Z nuly hrdinou. Podepsat v UFC a pak za 6 měsíců stihnout vyklepat 3 borce z TOP 10 a vysloužit si tím titulovou šanci? Nelze ale nezmínit Darrena Till, který se stal miláčkem fanoušků a svými výkony na sebe jasně upozornil s tím, že si jde minimálně pro jeden titul.

Michal: Francis Ngannou

Vaše výsledky:

  1. Darren Till (43,1%)
  2. Volkan Oezdemir (39,3%)
  3. Brian Ortega (13,8%)

KO 2017

Ondra: Rose Namajunas (vs. Jedrzejczyk) – KO roku je nejtěžší kategorie pro mě. Ngannou vs Overeem se nabízí, koleno Barbozy, ale pro mě znovu Rose. Byl jsem v krásném soku a vůbec jsem to nečekal.

Vojta: Francis Ngannou (vs. Overeem) – Adeptů bylo sice více, ale v očekávaném zápase a premiéře na PPV odpálit multi šampióna a jednoho z nejlepších světových postojářů někam do vesmíru? Paráda.

Michal: Francis Ngannou (vs. Overeem)

Vaše výsledky:

  1. Francis Ngannou (76,2)
  2. Edson Barboza (15,5%)
  3. Mike Perry (6%)

Submise

Ondra: Submise je nejlehčí kategorie a to DJ a jeho “Mouse trap” která sklapla na Borga. Naskočeny, nahozeny armbar ze suplexu teď trénují, lide všude po světě. Možná moment roku!

Vojta: Demetrious Johnson – bez komentáře, úžasné.

Michal: Demetrious Johnson (vs. Borg)

Vaše výsledky:

  1. Demetrious Johnson (74,4%)
  2. Brian Ortega (14,5%)
  3. Oleksiy Oliynik (10,5%)

Turnaj

Ondra: UFC 218

Vojta: UFC 217, Tři titulové zápasy a tři noví šampióni. (2. UFC 218, 3. UFC 214)

Michal: UFC 217

Vaše výsledky:

  1. UFC 217 (63,9%)
  2. UFC 214 (23,3%)
  3. UFC 218 (12%)

Zápas

Ondra: Medeiros vs Oliveira ale Gaethje vs Johnsson i Alvarez jsou v těsném závěsu.

Vojta: Charles Oliveira vs. Yancy Medeiros. Tolik comebacků v jednom zápase jsem v životě neviděl.

Michal: Justin Gaethje vs. Eddie Alvarez

Vaše výsledky:

  1. Eddie Alvarez vs. Justin Gaethje(70,4%)
  2. Justin Gaethje vs. Michael Johnsson (21,6%)

Neatraktivnější divize:

Ondra: Strašně těžké. Mimo nejlehčí je pro každou argument. Vyberu lehkou, byť tam nebyl titulový zápas, ale je v ní nejvíc zajímavých vyzývatelů.

Vojta: Těžká volba. Co se titulových zápasů týče – pérová. Když mluvíme o celkové atraktivitě zápasů, tak to mám těsně mezi lehkou a welterem.

Michal: Lehká

Vaše výsledky:

  1. Lehká (31,8%)
  2. Střední (18,8%)
  3. Welter (17%)

Rivalita

Ondra: Jednoznačně Jones vs Cormier a asi nejlepší promo všech dob. Nic jiného se tomu ani nepřiblížilo.

Vojta: DC vs. Jones. Od historie, promo videa, tiskovek až po samotný zápas – Zimomriavky. Velký potenciál měli i Garbrandt vs. Dillashaw, jen škoda, že se ten jejich Ultimate Fighter překlopil do úplně až umělé a nucené rivality.

Michal: Chiesa vs. Lee

Vaše výsledky:

  1. Garbrandt vs. Dillashaw (52,4%)
  2. Cormier vs. Jones (38,6%)

Gym

Ondra: Grudge training center s Trevorem Wittmanem jako hlavním koučem. Rose a Justin plus další jsou ukázkou, jak v málem odlehlém místě dokážeš neuvěřitelné věci.

Vojta – Opět těžké. Hodnotíme-li gymy podle toho, jakou líhní elitních bojovníků plývají a kolik jich posílají do TOP organizací jako UFC, Bellator apod., tak můžeme mluvit o American Top Teamu, Teamu Alpha, ale já bych rád vyzdvihl trenéra Matt Hume a gym AMC Kickboxing & Pankration, který zosnoval onu legendární létající submissi Demetriouse Johnsona a nikomu nedovolil rozlousknout plán na jeho poražení.

Michal: Jackson-Wink

Vaše výsledky:

  1. American Top Team (31,8%)
  2. Team Aplha Male (24,6%)
  3. AKA (24,1%)

Zklamání roku

Ondra: Noví vlastnici UFC a jejich přístup k bojovníkům a fanouškům. Zničení žebříčku, který je pro sport destruktivní a orientace na pouhý zisk za každou cenu.

Vojta: Nově nastolený trend ‚money zápasů‘ zapříčiněný politikou UFC, která čím dál více začíná upřednostňovat své ‚černé koně‘ a ostatní zůstávají na suchu. Pak se není čemu divit, že jakmile se někomu povede zápas nebo se dokonce stane šampiónem, přestává myslet na žebříčky nebo obhajobu a začínají $$$ myšlenky. Nemůžeme se tomu ale divit a dávat to bojovníkům za zlé, peníze si všichni zaslouží a je na UFC, aby udělalo patřičné kroky.

Micha: Jon Jones

Vaše výsledky:

  1. Pozitivní test Jona Jonese (53,9%)
  2. Neobhajování titulu v lehké váze (42,1)

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here