XFN 6: Zápas Sandry Maškové zrušen

Debutový MMA zápas elitní české kickboxerky Sandry Maškové na XFN 6 je oficiálně zrušen.

V zápase se měla původně postavit Ukrajince Kyselovové, ta však kvůli zranění a hospitalizaci odstoupila. Na poslední chvíli se našla náhrada v podobě litevské Eveline Puidaite. Jak se ale později ukázalo, Puidaite jeden zápas nedávno (před 6 dny) již absolvovala. Jednalo se o turnaj Hereos Gate 19, kde prohrála před limitem na TKO.

Kvůli špatnému toku informací se tato skutečnost k promotérům XFN podle jejich slov vůbec nedostala a do zápasu ji zařadili. Ihned na to se na jejich adresu zvedla vlna kritiky a situaci bylo třeba prošetřit.

Tohle vyjádření – po zjištění všech okolností a skutečností- vydal promotér XFN Petr Kareš na svém Facebooku:

„ZÁPAS MAŠKOVÁ VS. PUIDAITE JE ZRUŠEN. Puidaite je po TKO a tedy v ochranné lhůtě. Výsledek posledního zápasu Puidaite není nikde zveřejněn ani zapsán na sherdogu a nelze matchmakerům XFN nic vyčítat. Zrušení zápasu je mé rozhodnutí a odpovědnost a přistoupil jsem k němu po telefonátu s organizátorem posledního zápasu Puidaite a ověření všech skutečností. Sandra Mašková patří mezi mé blízké přátele a zrušit jí zápas bylo nejtěžší rozhodnutí mé kariéry promotéra. Udělám všechno proto, abych diváků, sponzorů a především Sandře zrušení jejího zápasu vynahradil v roce 2018. Lži, nenávist a hloupost mých hatters ani nadále nebudu komentovat. O tom jestli já a tým XFN svoji práci děláme dobře rozhodnou zítra diváci v O2 arena #iamwithsandramaskova.“

Rozhodnutí můžeme všichni považovat za správné a naprosto logické. V MMA, jako i v každém jiném profesionálním sportu je zdraví sportovců na prvním místě. Je třeba se zamyslet a učinit kroky, díky kterým by se problémům tohoto typu dalo předem vyvarovat. Ono pro začátek stačí poctivě rozeslat výsledky na sherdog a jiné portály, kde se to pak zapíše v rozmezí několika hodin a informace jsou jasné+přístupné pro všechny.

Mašková si tak na svůj debut bude muset ještě chvíli počkat a diváci zase oželet očekávaný ženský zápas.

PREVIEW XFN 6 ZDE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here