XFN Česko vs. Čína: Souboj titánů ovládl Reissinger

XFN trochu odbočilo ze svého tradičního pořádání galavečerů MMA a nabídlo divákům ve velmi slušně zaplněné pražské Královce něco odlišného, přesto kvalitně obsazeného.

Jedenáct zápasů, z toho deset soubojů v duchu Česko versus Čína, plus jeden velmi očekávaný boj Luboše Raušera s Michalem Reissingerem. To vše nikoliv v kleci, ale v ringu s pravidly K1.

Při více než čtyřhodinovém galavečeru dokázali diváci na místě udělat velmi pěknou atmosféru prakticky po celou dobu. To bylo něco, co si hodně chválili i čínští bojovníci a současně prezident čínské organizace WLF.

Čína nasadila spíše mladé reprezentanty, ale každý do jednoho předvedl tvrdost, odolnost a především odhodlání nic nevzdat. Přesto byli domácí bojovníci lepší a z deseti mezinárodních zápasů jich vyhráli osm.

Přestože ani jeden duel neskončil před limitem, povětšinou šlo o atraktivní podívanou, kterou nastolil už hned na začátku 21letý Jakub Krofta, jenž předváděl neustálý tlak a pěkné kombinace zakončované high kickem.

Mládí vpřed určitě patřilo i v mnoha případech na českou stranu, jelikož fanoušci bojových sportů se hodně těšili na představení teprve 18letého ostravského borce Václava Siváka, o kterém se v poslední době hodně mluví jako o velké budoucnosti. A Sivák v utkání proti Fangu Feidovi ukázal, proč tomu tak je. Přestože nebyl se svým výkonem spokojený, jak uvedl v pozápasovém rozhovoru, předvedl velmi atraktivní duel s dominancí a vysokou variabilitou úderů. I když má všechno teprve ještě před sebou, potvrdil i v takto nižším věku, že se dokáže výborně koncentrovat po celou dobu zápasu a nenechá se strhnout atmosférou.

Na kartě našly své místo i ženy – dvě kamarádky Michaela Kerlehová a Sandra Mašková, které se na dálku trochu špičkovaly, kdo předvede lepší zápas. S vítězstvím nakonec odešla Kerlehová, ale ani ona to proti nebezpečné Huan Shiqing neměla vůbec jednoduché. Maškové zase nechutnalo velmi ostré tempo Li Mingrui, která účinně sebrala své soupeřce kyslík a sama měla sil na rozdávání i po utkání.

Kde je Anatoli Hunanyan, tam je zábava a legrace. Tolja neustále komunikoval se svým trenérem Petrem Macháčkem a zápas několikrát proměnil i v taneční show, takže zavzpomínal na svoji profesionální minulost, ačkoliv to se čínskému soupeři příliš nelíbilo a vnímal to spíše jako despekt vůči soupeři.

Legenda českých bojových sportů, Jiří Žák, to ve svém dalším zápase neměla vůbec jednoduché. Přestože utkání dotáhl do vítězné konce, měl toho plné zuby a potvrdil, že Zhou Wei byl velmi tvrdý protivník, který se ale trochu chytil do taktické pasti českého bojovníka a po prvním kole se utavil.

Nejbouřlivější atmosféru nabídl podle očekávání český superfight mezi Lubošem Raušerem a Michalem Reissingerem. Zlá krev byla cítit už při nástupech a zápas splnil to, proč se propagoval. Došlo na válku, ve které Reissinger rozdával své pověstné tvrdé bomby. Postupem času tlak, tempo a inkasování takových úderů na Raušera dolehlo a v závěru utkání už toho měl opravdu dost. Prohra s Reissingerem 0:3 na body se mu těžko přijímala.

Čína získala dva body – kromě skalpu Li Mingrui v utkání proti Maškové se hosté dočkali i v hlavním taháku, kde už to místy vypadalo i na ukončení zápasu lékařem kvůli hlubší tržné ráně vedle oka Haa Guanghui, ale ten se z toho nejenže oklepal, ale ještě dokázal dostat Jana Soukupa dvakrát do počítání a nakonec vyhrál 3:0 na body.

XFN se nyní vrací zpět do svých zajetých kolejí. 27. dubna se představí v Ústí nad Labem a poté se již vše bude soustředit na velkolepý galavečer 28. června v pražské O2 Aréně.

Kompletní výsledky:

Hao Guanghua porazil Jana Soukupa na body (3:0)

Jiří Žák porazil Zhou Wei na body (3:0)

Michal Reissinger porazil Luboše Raušera na body (3:0)

Anatoli Hunanyan porail Li Hui na body (3:0)

Li Mingruji porazila Sandru Maškovou na body (3:0)

Jan Holec porazil Zheng Ke na body (3:0)

Václav Sivák porazil Fang Feiga na body (3:0)

Michaela Kerlehová porazila Huan Shiqing na body (3:0)

Jan Rudolf porazil Li Zikai na body (2:1)

Tadeáš Růžička porazil Song Shaoqiu na body (3:0)

Jakub Krofta porazil Liu Yong na body (3:0)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here