Costa: Vytvořím tlak, nebudu ho ale nahánět

Paulo Costa prozradil, s jakou taktikou s  chystá na Israela Adesanyu a zároveň popsal jejich poslední setkání tváří v tvář.

Již tuto sobotu se na turnaji UFC 253 proti sobě postaví dvě neporažené střední váhy, tedy současný šampion Israel Adesanya a titulový vyzyvatel Paulo Costa.  Pro Adesanyu to bude druhá titulová obhajoba, přičemž v té první dokázal porazit na body legendárního Yoela Romera.

Zápas Adesanya vs Romero však  neprobíhal tak, jak možná mnozí fanoušci očekávali. Místo tvrdých a atraktivních výměn byl tento souboj tak opatrný, že šlo spíše o strategickou záležitost, než o nějakou pořádnou show. Brazilského zápasníka tento výkon rozčílil natolik, že Adesanyu označil za nejvíce ostudného šampiona všech dob.

Costa, který je známý pro své tvrdé údery, je připraven na Adesanyu vytvářet tlak. Ovšem, jen kvůli tomu, aby divákům přinesl poutavý souboj, nechce riskovat nějakou chybu.

„Předně chci říct, že on hodně využívá protiúdery,“ řekl Costa na středečním rozhovoru. „Všichni jsme viděli, jak bojoval proti Romerovi. Pokud do něj někdo netlačí, tak on prostě nezaútočí.“

„Chci ho zatlačit a přinutit ho bojovat. Pokud se ale bude vyhýbat boji, nebudu ho pořád nahánět. Vrátím se do středu oktagonu a pokusím se ten zápas znovu vyvolat.“

Je  známo, že tito dva rivalové se nikdy v lásce příliš neměli. V minulosti si totiž vyměnili velké množství úrážek, které byly často až za hranou. Minulý týden se ale oba střetli tváří v tvář. Tentokrát ale na úrážky překvapivě nedošlo a bylo z toho relativně srdečné setkání, kde nechyběl ani vzájemný respekt. To Paula Costu podle všeho dost překvapilo.

„Nevím přesně, co se s ním stalo, ale hodně se změnil, co se týče jeho osobnosti. Na ostatních tiskovkách a videích byl hodně neuctivý, pořád na mě ukazoval prostředník. Když jsem ho ale potkal posledně, byl velmi laskavý a slušný. Myslel jsem si, že jsem potkal jiného člověka,“ popsal Costa jejich poslední vzájemné sektání.

Nicméně,  Paulo Costa slibuje, že ať už se mezi ním a Adesanyou stane v sobotu cokoliv, bude to střetnutí, které navždy vstoupí do historie MMA.