Miesha Tate reaguje na pozitivní test J. Jonese: „Buď jsi 100% čistý, nebo ne. Nic mezitím neexistuje.“

Poté, co byl Jon Jones na UFC 214 testován pozitivně na steroid Turinabol, se na svém Twitteru vyjádřil a zapřísáhl, že by steroidy vědomě nikdy, ale vážně nikdy nebral.

Tohle prohlášení je však trochu irelevantní. Jednou ta látka u něj byla nalezena a tak to prostě platí. Stejného názoru je i bývalá šampiónka bantamové váhy UFC a Strikeforce Miesha Tate.

„Buď jsi čistý, nebo ne. V bojových sportech neexistuje nic mezitím. Pokud prostě něco USADA (antidopingová agentura spolupracující s UFC) zakáže, tak to platí stejně a pro všechny. Když mi řeknou „Miesho, nejez v týdnu před zápas Cheerios,“ tak je prostě jíst nebudu. Jsou to pravidla. Oni ty pravidla vytvořili, aby byl náš sport čistý. My je musíme respektovat. “

Tate také ujasňuje, že se všechny informace ohledně zakázaných a rizikových látek dají lehce ověřit a USADA je vždy po ruce a připravena pomoct.

“Všichni ty pravidla a zákazy znají s velkým předstihem. USADA poskytuje opravdu hodně informací. Je to jednoduché, a pokud i přesto máte nějakou otázku, všichni mají telefonní čísla. Pokud vám doktor něco předepíše, stačí vzít telefon a zeptat se. Stejně tak existují webové stránky. Všude vás můžou ujistit, že produkt, který se chystáte použít je čistý a bezpečný.“

„Sama jsem to tak už mnohokrát udělala. Mám mírnou poruchu štítné žlázy. Brala jsem kvůli tomu prasečí hormon a nevěděla jsem, jestli je to v pořádku. Poslala jsem veškeré mé suplementy do USADA ke kontrole. Byli nadšeni. Vše mi se zájmem otestovali a odsouhlasili.“

„Nemůžete používat ignoranci jako výmluvu. Vše musí být 100% čisté a ověřené. Ne jenom na oko nebo podle odhadů.“

Jak jistě všichni dobře víte, Jon tyhle problémy neměl poprvé. Podobná situace se stala na UFC 200, kde se zápas vůbec neuskutečnil. Jones byl tehdy pozitivně testován na clomiphene a letrozole. Sám chtěl pak situaci objasnit a říkal, že to bylo na podporu jeho “nástroje“ v sexuálním životě. I tohle ho ale nijak neomlouvá.

Nyní ho čeká až čtyřletý trest zákazu činnosti a možný konec kariéry.

1 komentář

  1. Miesha Tate MÁ PRAVDU 🙂 Jon Jones je sypač a lže jako když tiskne 🙁 chudáci jeho děti když na ně přísahá 🙁 ještě, aby neonemocněly, nebo se nestálo ještě něco horšího :-(.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here