SOUBOJ TITÁNŮ + NIGHT OF WARRIORS – POHLED ZPÁTKY

O víkendu se uskutečnili dva zajímavé turnaje, které se mi podařilo oba vidět, takže si krátce pojďme říci. Co všechno se vidět dalo.

Nejlepší zprávou víkendu je, že muay-thai není mrtvé! Zápasy, které byly vedeny jako finále EML byly totiž tím nejlepším co víkend nabídl. A to jak podle ohlasů těch, kteří viděli oba turnaje, tak podle reakce diváků. Jde vidět, že kluci díky lize a také kvalifikačním soubojům rostou a zápasy jsou opravdu zajímavé.

Jestli to stačí na kvalitní mezinárodní měření je stále otázka, ale jsem přítel toho, že nejdříve musíš být pánem doma a teprve pak venku. Takže trojice Moncol, Sova a Kohout si pojedou zaslouženě do Turecka ozkoušet jak na tom reálně jsou.

Na Titánech se předvedl také Luboš Raušer, kterého jsem silně kritizoval za jeho výkon v posledním zápase. Za výsledek pak kritika patřila rozhodčím, neb ten není problém Luboše. Tentokrát byl Luboš daleko agresivnější a lepší. První kolo dělal co měl a tvrdým lowkickem i slušnými údery dostal Maďara téměř do počítání. Od cca druhé minuty druhého kola ovšem zase došel trochu benzín a s ním i rozvaha a začala to být bitva o přežití. Raušerovi se musí nechat, že se ve třetím neskutečně kousnul a téměř zázračně se vyhnul počítání, které by jeho následné vítězství neumožnilo. Tentokrát tedy lepší výkon a především opravdu velké srdce. Fýza a hlavně chladná hlava však Českou trojku (podle nově vydaného žebříčku) v supertíze ještě tolik nezdobí.

Vrcholem večera byl souboj dvou dřívějších vítězů turnaje Keclíka a Žáka. Od začátku to byl Žák, který měl větší touhu po vítězství a navíc jeho diesel se tentokrát zahřál daleko dříve než je obvyklé a bylo to celé trochu na jednu branku, byť Keclík je vždy nebezpečný. Vše vyvrcholilo highkickem ve třetím kole, který téměř nevypnutelného Keclíka přeci jen vypnul a Žák vyhrál KO.

Turnaj měl opět velmi dobrou návštěvnost, dostatek KO, které diváky dostali do varu a celkově se zápasy povedly dost nadstandartně.

V sobotu v Liberci jsem se konečně dostal poprvé na Night Of Warriors, který se pořádá v největším prostoru u nás a to v LB Tipsport Aréně, kde hrají své domácí zápasy tamější Tygři.
Těšil jsem se především na Vinše s Bartekem, ale jejich zápas trochu ovlivnil tvrdý kop do slabin, který Vinše dále limitoval a Bartekovi vzal šanci na extra kolo. Kareš ve vyčkávacím zápase se Srbem dlouho nemohl najít recept jak na svého soupeře, až to ve třetím zkusil skočeným kolenem a bylo z toho KO večera!

Zápas večera však předvedli ženy, které se potkali o titul WAKO Pro lowkick a to Mudrochová s domácí Maškovou. Menší Mašková posadila jedním pravým capákem Mudrochovou na zadek a ta byť opět prokázala svoji neuvěřitelnou fyzičku, tak ztrátu z úvodních dvou kol již nedohnala.

V dobrém světle se předvedli Procházka, Havránek a především mladý Krofta. Celkově byl turnaj pro diváky opět velmi zajímavý a to především díky tomu, že měli ve všech zápasech komu fandit. V rámci turnaje se oslavilo i 40 let pořadatele a duše BFC Liberec Martina Berky a také se vybralo až 36.000,-kč na podporu tamějšího Klokánku, což je skvělá věc.
Osobně děkuji Simoně Berkové za super spolupráci a taky za to, že si do toho ode mě nechala kecat a za skvělý štrůdl, který od rána baštím a Martinovi za možnost moderovat v Liberci, což byl díky tamnímu publiku další skvělý zážitek!

Hodně štěstí oběma turnajům, které patří k tomu nejlepšímu na scéně i nadále!

V linku máte odkaz na pár videí, které jsem pořídil na Souboji Titánů. Night Of Warriors budete již brzi moci sledovat v pořadu FIGHT CLUB NEWS na Nova Sportu a TV FANDA