SPEJBL vs. ILUNGA – ZÁPAS ROKU, MOŽNÁ KARIÉRY?

Byť může mít výsledek pouze tři podoby (remíza, či výhra jedné ze stran), tak celkový průběh a hlavně dosah zápasu má daleko více proměnných a to především pro Spejbla.

Ilunga je pod vedením Bonjaskyho (3x vítěz K1) stále se zlepšujícím borcem, který nedávno posadil na „prdel“ i Stoicu se kterým si pro změnu na zadek sednul Hutník. A byť na rozdíl od Stoici vstal a byl se dál, zápas prohrál.

Co je však víc, než rivalita mezi těmito borci je pro Spejbla možnost dostat se přes vítězný zápas na Ilungou do Glory. Samo o sobě není vítězství vstupenkou, ale pootevřením dveří by být mělo.

Hutníka doma všichni znají a tak není představovat jeho styl a kariéru příliš třeba. Bývalý Mistr Světa amatérských kategorií však v poslední době zapracoval na agresivitě svého stylu a dodává do ringu to co mu tam mnohdy chybělo a tím byla potřebná tvrdost a snaha zápas rozhodnout před limitem.

Ilunga má na své straně více těžších zápasů v poslední době (mimo jiné zkušenost se Spongem se kterým prohrál TKO), výšku a váhu do které hubne. Nejdůležitější výhodou je však jistě kvalitní trénink a především sparing, ke kterému se Hutník v Čechách prostě nedostane.

Ilunga je nyní v Glory prvním vyzyvatelem Sakiho a je v žebříčku dokonce před Spongem. Byť to není úplně reálné umístění , tak jako soupeř je nyní naprosto ideální. V případě, že Spejbl nevyhraje, tak to jistě není konec světa, ale obrovská komplikace směrem ke Glory ano.

Co víc. I kdyby Spejbl prohrál, tak je důležité jakým způsobem se bude prát. Možná právě ještě důležitější než výsledek. Takhle už to totiž v posledních letech v ringu chodí. Prohrát se může, ale musí se tam nechat všechno. A to Spejbl v poslední době umí. Není se tedy čeho bát, naopak je se na co těšit!

Lístky na jedinečnou akci, kde se předvedou i další hvězdy jako Žák, Cingel, Kohout, Hron a také Daniel Landa najdete na www.ticketart.cz