UFC 173. – BARAO V PRVNÍ OBHAJOBĚ A CORMIER V TĚŽKÉM TESTU S LEGENDOU

Titulový zápas na UFC 173. Obstará dlouho odstrkovaný, ale o to jasnější šampión Bantamu – Renan Barao. Upřímně jeho zápas však téměř jistě nebude tím nejhlavnějším co se na UFC 173 stane.

Je to dáno i soupeřem. T.J. Dillashaw je super kluk a skvělý striker. Jeden z těch, které vlastně MMA zajímá jen v postoji, ale mimo to, že v předposledním zápase prohrál s Raphaelem Assuncaem je třeba také říct, že je „až“ čtyřka“ váhy a sázet na jeho vítězství je skoro nemožné. Nemá totiž nic mimo náhody, co by proti Baraovi mohl nabídnout.

To druhý hlavní zápas večera je daleko více očekávaným duelem. Legenda Henderson totiž bude zkoušet nastavit laťku pro Cormiera, který dělá, že nevidí žádnou překážku mimo Jonese ve své cestě za titulem.
Hendo je soupeř z nejvíce nepříjemných. Zápasí teď možná rychleji, než by potřeboval, ale naposledy opět ukázal, že se v jeho rukách skrývá dynamit, kterému není schopen nikdo odolat.
Cormier je však také především skvělý boxer (má však i černý pasek v BJJ) a ani jeho bombám nedokáže nikdo čelit. Měla by to být tedy především skvělá vybíjená, kde legenda Henderson v případě vítězství nejenže zastaví cestu Cormiera za titulovou šancí, ale sám Hendo by nejspíše hned v dalším zápase takovouto možnost dostal. No a to by jistě stálo za to!

Poprvé od své těsné porážky v titulovém zápase s Hendricksonem se představí také můj oblíbenec Robie Lawler, který změří své síly s pětkou váhy Ellenbergerem. Ten by sice teoreticky neměl být překážkou, ale RL bohužel občas trochu podvádí s přemýšlením a svých deset porážek nenasbíral vždy s vyloženě těžkými soupeři. Tak či onak je jeho zápas vždy pozdvižením pro diváky.
Do akce se zapojí také vítěz TUF 18 Chris Holdsworth, který nastupuje podruhé, když první duel vyhrál a má tak pořád čistou bilanci 6-0!